284
H Μαρίνα Οβσιανίκοβα παραλαμβάνει το βραβείο «Βάτσλαβ Χάβελ» στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Οσλο | Facebook

Βραβείο στη ρωσίδα δημοσιογράφο με το αντιπολεμικό πλακάτ στην ΤV

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2022, 21:39
H Μαρίνα Οβσιανίκοβα παραλαμβάνει το βραβείο «Βάτσλαβ Χάβελ» στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Οσλο
|Facebook

Βραβείο στη ρωσίδα δημοσιογράφο με το αντιπολεμικό πλακάτ στην ΤV

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2022, 21:39

Η ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα, πρώην δημοσιογράφος του Πρώτου καναλιού της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, η οποία είχε γίνει γνωστή παγκοσμίως, όταν εμφανίσθηκε την ώρα του δελτίου ειδήσεων μ’ ένα αυτοσχέδιο πλακάτ με συνθήματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία, τιμήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης με το βραβείο Βάτσλαβ Χάβελ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η ομιλία της ρωσίδας δημοσιογράφου στην τελετή βράβευσής της στο Οσλο / Facebook

«Η Ρωσία πρέπει να χάσει αυτόν τον πόλεμο όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Το φως πρέπει να θριαμβεύσει πάνω στο σκοτάδι», δήλωσε η Οβσιανίκοβα στην ομιλία της, κατά την τελετή βράβευσης στο Οσλο και συνέκρινε αυτό που συμβαίνει στην Ρωσία, με τον κόσμο που απεικονίζει στο μυθιστόρημά του «1984» ο Τζορτζ Όργουελ. «Σε 20 χρόνια η Ρωσία μετατράπηκε σ ένα ολοκληρωτικό κράτος. Σήμερα φυλακίζουν ανθρώπους επειδή λένε ‘‘όχι στον πόλεμο’’. Και ο πρόεδρος της χώρας είναι εγκληματίας πολέμου».

Η δημοσιογράφος είχε εμφανιστεί την ώρα του δελτίου ειδήσεων με πλακάτ που έγραφε «Σταματήστε τον πόλεμο. Μην πιστεύετε στην προπαγάνδα. Εδώ σας λένε ψέματα» / Youtube

Η δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι στα 20 χρόνια της διακυβέρνησής του, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατέστρεψε τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης στην Ρωσία, δημιουργώντας στην θέση τους «μια προπαγανδιστική μηχανή κυνισμού και ψεύδους». Η ίδια είπε ότι το χρηματικό ποσό του βραβείου θα το διαθέσει για τους oυκρανούς πρόσφυγες.

Τον Μάρτιο η Οβσιανίκοβα είχε εμφανισθεί στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Πρώτου καναλιού με το πλακάτ που έγραφε «Σταματήστε τον πόλεμο. Μην πιστεύετε στην προπαγάνδα. Εδώ σας λένε ψέματα» και για την πράξη της αυτή τής επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ρουβλίων. Αργότερα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ρωσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...