403
Μία εικόνα χίλιες λέξεις, ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του από τα γραφεία της Κουμουνδούρου | YouTube

«Βουβός» Τσίπρας: Υπάρχουν οι νίκες, υπάρχουν και οι ήττες…

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2023, 22:44
Μία εικόνα χίλιες λέξεις, ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του από τα γραφεία της Κουμουνδούρου
|YouTube

«Βουβός» Τσίπρας: Υπάρχουν οι νίκες, υπάρχουν και οι ήττες…

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2023, 22:44

Μπροστά στην εικόνα της διαφοράς των 20 μονάδων και τον μπλε χάρτη της επικράτειας (πλην Ροδόπης), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεν είχε παρά να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ιστορική του νίκη στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Και αφού κλείστηκε για αρκετή ώρα στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τους συνεργάτες του, βγήκε να κάνει την καθιερωμένη δήλωση, προσπαθώντας να πει κάτι για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την οδυνηρή για τον ίδιο και το κόμμα του, ήττα.

Οι αγώνες έχουν και νίκες, έχουν και ήττες, είπε σιβυλλικά, στην αρχή της δήλωσής του, ενημερώνοντας ότι επικοινώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για την νίκη του στις εκλογές.

Και αμέσως προεξόφλησε ότι θα έχουμε και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, δίνοντας παράλληλα σύνθημα ανασύνταξης με ορίζοντα τις δεύτερες κάλπες.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε εξαιρετικά αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ το εκλογικό αποτέλεσμα και προανήγγειλε τη σύγκληση των κομματικών οργάνων για την αποτίμησή του.

Ο εκλογικός κύκλος ωστόσο, επεσήμανε, δεν έχει ακόμα τελειώσει δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Συνεπώς, τόνισε, «δεν έχουμε το περιθώριο του χρόνου και πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους στην επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη», δίχως φυσικά να διευκρινίσει περαιτέρω σε τι είδους αλλαγές αναφέρεται.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε «από καρδιάς» τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο τους και «κυρίως -όπως είπε- τα χιλιάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που δώσαμε τη δύσκολη εκλογική μάχη».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης Τσίπρα για το οδυνηρό για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου:

«Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από λίγο επικοινώνησα με τον κύριο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του. Οι αγώνες έχουν και νίκες και ήττες.

Τα συλλογικά μας όργανα θα συγκληθούν άμεσα ώστε να αποτιμήσουν συλλογικά τα εκλογικά αποτελέσματα.

Ο εκλογικός κύκλος ωστόσο δεν έχει ακόμα τελειώσει, δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Συνεπώς δεν έχουμε το περιθώριο του χρόνου. Πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους την επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και κυρίως τα δεκάδες χιλιάδες μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που δώσαμε αυτή τη δύσκολη εκλογική μάχη».

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...