210
Εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στην Οκλαχόμα | REUTERS/Nick Oxford/File Photo/File Photo

«Βουτιά» μεγαλύτερη του 6% στις τιμές του πετρελαίου

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2022, 16:35
Εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στην Οκλαχόμα
|REUTERS/Nick Oxford/File Photo/File Photo

«Βουτιά» μεγαλύτερη του 6% στις τιμές του πετρελαίου

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2022, 16:35

Οι θετικές ειδήσεις από την Κωνσταντινούπολη, όπου συνεδριάζουν οι διαπραγματευτές Ρωσίας και Ουκρανίας, έφεραν σημαντική πτώση στην τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, το οποίο παραμένει πάντως πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι..

Το μεσημέρι της Τρίτης το μπρεντ Μαΐου υποχωρούσε πάνω από 6% ή περίπου 7 δολάρια και βρισκόταν στα 105,5 δολάρια το βαρέλι, αν και είχε ενισχυθεί έως και τα 114,83 δολάρια.

Το West Texas Intermediate Μαΐου διαμορφωνόταν στα 99,89 δολάρια το βαρέλι από 107,84 δολάρια μέσα στην ημέρα.

Λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, οι τιμές του πετρελαίου τις τελευταίες εβδομάδες αυξήθηκαν σημαντικά και βρέθηκαν σε υψηλό 14 ετών.

Παράλληλα, επιμένουν οι πιέσεις στις τιμές του φυσικού αερίου, αν και απέχουν πολύ από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Την Τρίτη, η τιμή του συμβολαίου στον κόμβο του Άμστερνταμ βρισκόταν 105,99 ευρώ, αυξημένη μεν, αλλά μακριά από το υψηλό των 114,8 ευρώ.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και συμφωνία των δύο εμπολέμων  θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαλάρωση των κυρώσεων.

Εν τω μεταξύ ανοδικά κινούνται και τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, με τους δείκτες στη Φρανκφούρτη και το Παρίσι να είναι πέριξ του +3%, το Λονδίνο στο +1,5% ενώ και η Αθήνα ακολουθεί την κούρσα των αγορών με +3% μετά τις 16:00.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...