406
«Η απάντηση είναι απλή στις απορίες του κ. Αλέξη Τσίπρα», ανέφερε ο υπ. Εσωτερικών | InTime News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Βορίδης σε Τσίπρα: Στην ώρα τους οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2022, 22:16
«Η απάντηση είναι απλή στις απορίες του κ. Αλέξη Τσίπρα», ανέφερε ο υπ. Εσωτερικών
|InTime News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Βορίδης σε Τσίπρα: Στην ώρα τους οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2022, 22:16

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους διαβεβαίωσε την Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, με αφορμή σχετικό ερώτημα που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του, αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Σχετικά με τις απορίες του κ. Αλέξη Τσίπρα για τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών η απάντηση είναι απλή: Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην ημερομηνία που ορίζεται από τον νόμο και η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει αυτή την ημερομηνία», τόνισε σχετικά ο κ. Βορίδης.

Τσίπρας: Να είμαστε διαλλακτικοί στις συνεργασίες για να γίνει ο χάρτης κόκκινος, άντε κοκκινοπράσινος

Νωρίτερα την ίδια ημέρα ο κ. Τσίπρας είχε αναφέρει –πέραν του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν… αγαπά το ΝΑΤΟ ακόμη κι όταν ψηφίζει υπέρ της ένταξης νέων χωρών στη Συμμαχία– τα εξής:

«Σήμερα διαβάζω στις εφημερίδες ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να μεταθέσει τον χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Και θέλω να υπάρξει ένα σαφές μήνυμα κι ένα σαφές ερώτημα από εδώ, το οποίο πρέπει να μετατραπεί και σε ερώτημα επίσημο, προς τον υπουργό των Εσωτερικών. Δεν μπορεί να μεταφέρεις τα goal post όπως εσύ επιθυμείς. Αρα, πρέπει να μας πει η κυβέρνηση πότε θα γίνουν οι εκλογές οι αυτοδιοικητικές (…)».

Ως προς το ερώτημα «εμείς τι κάνουμε;» στο κομμάτι της προετοιμασίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο ίδιος ανέφερε: «Βασικός μας στόχος είναι αυτό που έγινε ανάγκη σήμερα για την κοινωνία, για τον τόπο, η πολιτική αλλαγή, που θα έχει γίνει όταν θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, να βαθύνει, να ριζώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (…). Αρα, στόχος είναι η πολιτική αλλαγή στην Αυτοδιοίκηση, (…) το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών, να μην είναι ο χάρτης μπλε όπως ήταν το ’19, αλλά να ο χάρτης κόκκινος, άντε κοκκινοπράσινος.

Αρα να φτιάξουμε ψηφοδέλτια από τώρα που θα κερδίσουν τους εκπροσώπους της Δεξιάς που έχουν ασκήσει μια τετραετία τώρα, αποτυχημένη πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (…). Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Καλώς ή κακώς, έχουμε ένα νομοθετικό πλαίσιο που λέει ότι με 43% την πρώτη Κυριακή βγαίνει ο δήμαρχος. Αρα, πρέπει τα σχήματα τα οποία εμείς θα οικοδομήσουμε, να μπορούν να κερδίσουν από την πρώτη Κυριακή. Αυτό πρέπει να είναι ο στόχος. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δε συνιστώ και δεν ενθαρρύνω στις οργανώσεις μας και στους ανθρώπους που θα δουλέψουν για να πετύχουμε αυτό τον στόχο, να κάνουν ούτε βήμα πίσω στο προγραμματικό πλαίσιο στις αρχές και στις αξίες μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αλλά στο ζήτημα των προσώπων οφείλουμε να είμαστε πιο διαλλακτικοί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...