618
«Τι είναι εκείνο που απεκρύβη όταν υπάρχουν μαρτυρίες και καταθέσεις στην ποινική δικογραφία για όλα τα ζητήματα;», ζήτησε να μάθει ο υπ. Επικρατείας | In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Βορίδης για Τέμπη: Κάποιοι λένε ψέματα για τη «λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία» για να βγει το «λαϊκιστικό μεροκάματο»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2024, 19:38
«Τι είναι εκείνο που απεκρύβη όταν υπάρχουν μαρτυρίες και καταθέσεις στην ποινική δικογραφία για όλα τα ζητήματα;», ζήτησε να μάθει ο υπ. Επικρατείας
|In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Βορίδης για Τέμπη: Κάποιοι λένε ψέματα για τη «λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία» για να βγει το «λαϊκιστικό μεροκάματο»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2024, 19:38

«Οχι μόνο δεν συγκαλύψαμε τίποτα, αλλά σταθήκαμε τρομερά ανεκτικοί στη συστηματική απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της αντιπολίτευσης» τόνισε σε παρέμβασή του στη Βουλή την Τετάρτη, στη συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

«Εχουμε ακούσει πραγματικά αδιανόητα πράγματα για μια κυβέρνηση που από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι θέλουμε να μην κρυφτεί το παραμικρό, ότι θέλουμε να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου πρέπει να αποδοθούν και ότι θέλουμε να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση» είπε ο κ. Βορίδης, επικρίνοντας όσους κατηγορούν την κυβέρνηση για συγκάλυψη.

Διότι «όταν ρωτάει κανείς τι είναι αυτό που τελικώς απεκρύβη, δεν υπάρχει τίποτε να ειπωθεί» επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας.

«Τι είναι εκείνο που απεκρύβη, αφού εσείς έχετε βγάλει καταδικαστικές αποφάσεις, υποτίθεται στοιχειοθετημένες; Τι είναι εκείνο που απεκρύβη όταν υπάρχουν μαρτυρίες και καταθέσεις στην ποινική δικογραφία για όλα αυτά τα ζητήματα;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Εμείς, εκείνο που κάναμε με αυτό το πόρισμα είναι να δώσουμε όλες τις διαστάσεις με μεγάλη επιμέλεια, μιας συγκλονιστικής τραγωδίας, ενός φοβερού δυστυχήματος, ενός πράγματι εγκλήματος, ώστε πρώτον να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου πρέπει να αποδοθούν και δεύτερον να εντοπιστούν οι συστημικές δυσλειτουργίες προκειμένου να βελτιωθούν», σημείωσε ο κ. Βορίδης.

«Οχι μόνο δεν συγκάλυψαμε τίποτα αλλά θα μου επιτρέψετε να πω ότι στη συστηματική απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του γεγονότος μέχρι σήμερα έχουμε σταθεί τρομερά ανεκτικοί. Είναι ευκαιρία σε αυτή τη συζήτηση πάντως, να βάλουμε τέλος σε όλες αυτές τις παραφιλολογίες και να ξέρουμε ότι δουλέψαμε υπεύθυνα, με ακεραιότητα, προκειμένου να μην ξανασυμβεί κάτι τόσο τραγικό», προσέθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

Για το ψήφισμα που στρέφεται ενάντια στον νόμο περί ευθύνης υπουργών

Αναφερόμενος στο ψήφισμα για τα Τέμπη που συγκέντρωσε 1,3 εκατομμύρια υπογραφές, και το οποίο ζητά, όπως είπε, να καταργηθεί η ποινική αρμοδιότητα της Βουλής και η βουλευτική ασυλία, ο κ. Βορίδης αναρωτήθηκε «γιατί δεν εξηγεί κάποιος ότι αυτό είναι αναθεώρηση του Συντάγματος; Και τους λέτε ότι θα γίνει με τη λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία; Η λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία δεν είναι για να εισαχθεί νόμος στη Βουλή; Αν φέρουμε εδώ ένα νόμο, και πούμε ότι καταργούμε το άρθρο 86 του Συντάγματος, καταργείται;».

«Γιατί δεν το λέτε αυτό; Και ποιος κάνει εκμετάλλευση της αγωνίας των ανθρώπων όταν τους λέει τέτοια πράγματα; Εμείς, που τους λέμε καθαρά την αλήθεια ή εσείς που λέτε ψέματα για να βγει το λαϊκιστικό μεροκάματο;», συνέχισε ο υπουργός, απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Συρεγγέλα: Προσπάθεια να γίνει η τραγωδία πυρήνας μικροπολιτικών παιχνιδιών

Σε αντίστοιχες δηλώσεις για τη στρατηγική των κομμάτων της αντιπολίτευσης προχώρησε, μεταξύ άλλων, και η βουλευτής της ΝΔ και γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Μαρία Συρεγγέλα.

«Στέκομαι με απόλυτο σεβασμό μπροστά στους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους, στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους ανθρώπους. Τον πόνο όμως αυτών των ανθρώπων δεν έχει κανένας το δικαίωμα να τον εκμεταλλευθεί. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια προσπάθεια να γίνει η τραγωδία πυρήνας μικροπολιτικών παιχνιδιών για το ποιος θα κερδίσει περισσότερες ψήφους ενόψει των ευρωεκλογών. Είδαμε ακόμα και βουλευτές να “κολλάνε στον τοίχο”, για εντυπωσιασμό, παιδιά που επέζησαν από το δυστύχημα και κατέθεσαν ως μάρτυρες στην επιτροπή. Παιδιά που έσωσαν άλλα παιδιά», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Συρεγγέλα αναφέρθηκε και στις κατηγορίες για το ζήτημα του «μπαζώματος» στον τόπο του δυστυχήματος. «Ονομάσανε μερικές και μερικοί “μπάζωμα” και “τσιμέντωμα” μια διαδικασία η οποία ουσιαστικά ενίσχυε την έρευνα για νεκρούς. Μια διαδικασία η οποία υλοποιήθηκε από τους επιχειρησιακούς παράγοντες, όπως εκείνοι ως ειδικοί, ήξεραν τον τρόπο. Και αυτή η τυπική διαδικασία πρωταγωνιστεί σε σωρεία ψευδών ειδήσεων και συνωμοσιών. Δημιουργεί εντυπώσεις και αποπροσανατολίζει τον κόσμο ακολουθώντας πιστά την ρητορική του λαϊκισμού στο βωμό της ψηφοθηρίας», σημείωσε.

Αναφερόμενη στη Σύμβαση 717 που «ολοκληρώθηκε επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας», η Μαρία Συρεγγέλα επισήμανε ότι «η Σύμβαση είναι ένα κομμάτι μιας ευρύτερης διαδικασίας. Και να είχε ολοκληρωθεί δεν είναι δεδομένο ότι θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...