290
O υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης | YouTube/SKAI

Βορίδης: Τι υποτίμησε η ΕΛ.ΑΣ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2023, 15:00
O υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης
|YouTube/SKAI

Βορίδης: Τι υποτίμησε η ΕΛ.ΑΣ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2023, 15:00

Η Ελληνική Αστυνομία υποτίμησε την σοβαρότητα και την έκταση του κινδύνου και δεν πήρε επαρκή μέτρα για να αποτρέψει τις συμπλοκές: αυτό παραδέχτηκε την Πέμπτη ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, καθώς το ζήτημα των αιματηρών επεισοδίων και της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, το βράδυ της Δευτέρας, έχει πάρει και πολιτικές διαστάσεις.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για «αναποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ» και υποστήριξε πως οι αξιωματικοί της αστυνομίας νόμισαν εσφαλμένα ότι μπορούσαν να χειριστούν το θέμα, υποτίμησαν την έκταση και τη σοβαρότητα του κινδύνου, και δεν είχαν πάρει επαρκή μέτρα να αποτρέψουν τις συμπλοκές.

«Αναμφίβολα υπάρχει ένα λάθος. Το σημαντικό είναι να δούμε αν υπάρχουν προβλήματα στη συστημική λειτουργία την αστυνομίας. Αυτό που πρέπει, είναι να μην υπάρχουν συστημικές αποτυχίες», προσέθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

Κληθείς να τοποθετηθεί για την αυστηρότητα των ποινών με τις οποίες μπορεί να καταδικαστούν οι συλληφθέντες χούλιγκαν εφόσον κριθούν ένοχοι για τα αδικήματα που βαρύνονται, ο κ. Βορίδης είπε ότι η αυστηρότητα των ποινών είναι επαρκής αφού η ανθρωποκτονία τιμωρείται με ποινή ισοβίων «και δεν έχει κάτι παραπάνω να βάλουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά. Παρέπεμψε στην πρόσφατη δίκη για τη δολοφονία του Αλκή Καμπανού λέγοντας ότι «έπεσαν πολλά ισόβια στη δίκη αυτή», προσθέτοντας ότι «από μόνη της η αυστηρότητα μιας ποινής δεν φτάνει. Το ζήτημα είναι να είσαι αποτελεσματικός στην καταστολή και να συλλαμβάνονται οι δράστες».

Οι δηλώσεις του κ. Βορίδη που στέκονται στις επιχειρησιακές αστοχίες της ΕΛ.ΑΣ στο ζήτημα της παρουσίας και της δράσης των κροατών χούλιγκαν την περασμένη Δευτέρα, είναι στο ίδιο μήκος κύματος –αν και ένα τόνο πιο ήπιες– από τη θέση που διατύπωσε ο αρμόδιος υπουργος Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «τραγική αποτυχία» της ελληνικής αστυνομίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...