460
φωτ. αρχείου | INTIMEnews

Βορίδης για Κασσελάκη: Αν με 700.000 κεφάλαιο έβγαλε κέρδος 1,7 εκατ. να μας πει το κόλπο να γίνουμε όλοι πλούσιοι

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2024, 14:02
φωτ. αρχείου
|INTIMEnews

Βορίδης για Κασσελάκη: Αν με 700.000 κεφάλαιο έβγαλε κέρδος 1,7 εκατ. να μας πει το κόλπο να γίνουμε όλοι πλούσιοι

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2024, 14:02

Καυστικός για όσα βγήκε να πει για την περιουσιακή του κατάσταση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, εμφανίστηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, υπογραμμίζοντας το εξόφθαλμα αστήρικτο των όσων ισχυρίζεται -έστω και στο μονοσελιδο excel- ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μόνο γκρίζα (σημεία) υπάρχουν στη δήλωση περιουσιακών στοιχείων», ανέφερε αρχικά ο κ. Βορίδης, ενώ ακόμη και δεχόμενοι κατ’ αρχήν ότι είναι ακριβή τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης, «η πρώτη μεγάλη ερώτηση που προκύπτει – παρατήρησε-  είναι ότι εμφανίζονται 2 εκατ. εισοδήματα. Πώς δημιουργήθηκαν, όταν λέει ότι τα εισοδήματα από τα μισθώματα από τα ακίνητα είναι 70.000; Λέει ότι έχει 3 εκατ. σε αμοιβαία κεφάλαια, πόσο να αποδώσουν αυτά; Με 10% είναι 300.000, μένει ακόμη 1,7 εκατ.».

«Επίσης», συνέχισε στο σχόλιό του ο υπουργός Επικρατείας, «μας λέει ότι έχει συμμετοχή σε εταιρίες με κεφαλαιουχική αξία στα 700.000. Με 700.000 κεφάλαιο, βγάζετε 1,7 εκατ. κέρδος; Αν έχει βρει τέτοιο κόλπο ο κ. Κασσελάκης να μας το πει να γίνουμε όλοι πλούσιοι σε χρόνο μηδέν», ανέφερε χαρακτηριστικά,μ επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι με αυτά τα δεδομένα «το σπίτι [στο Κολωνάκι] το ξεχρέωσε σε ένα χρόνο με αυτά τα εισοδήματα».

Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε ο κ. Βορίδης, «ο ζάπλουτος επιχειρηματίας από την Αμερική που ήλθε για να μας σώσει, φαίνεται ότι χρωστάει πολλά χρήματα στις τράπεζες και, εν πάση περιπτώσει, τέτοια εισοδήματα που μας περιγράφει, δεν έχει. Και πάντως οι συμμετοχές του σε εταιρείες είναι εξαιρετικά περιορισμένες».

Παράλληλα, τόνισε, υπάρχει και η ποινική διάσταση του θέματος, κατά το σκέλος της συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες του εξωτερικού, κάνοντας λόγο για «ομολογημένη παράβαση».

Στη συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε όπως ήταν επόμενο και τη δήλωση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Οικονόμου,  περί «σκιών» και «συναλλαγών» στη διαδικασία ελέγχου του «πόθεν έσχες» του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η πολλή απελπισία γεννά παραφροσύνη. Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο τότε πρόεδρος της επιτροπής κ. Βαρεμένος (ΣΥΡΙΖΑ), ο τότε Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης (ΣΥΡΙΖΑ) και η πλειοψηφία των βουλευτών της επιτροπής που επίσης ήταν ΣΥΡΙΖΑ -όλοι αυτοί έκαναν συναλλαγή με τον Μητσοτάκη για να του καθαρίσουν το πόθεν έσχες. Ευλόγως ο κ. Βαρεμένος παρέπεμψε τον κ. Οικονόμου στην ποινική δικαιοσύνη», έκρινε.

Ομοίως και για την αναφορά Κασσελάκη σε Αλ Καπόνε, ο Μάκης Βορίδης παρατήρησε: «Ψεύδη το ένα πίσω από το άλλο με ταχύτητα πολυβόλου. Στη δημόσια συζήτηση εν προκειμένω η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός είναι αυτοί που ζητούν φορολογικές δηλώσεις», κατά συνέπεια εκείνους φωτογράφιζε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

[Μας λέει] ότι ο Μητσοτάκης είναι Αλ Καπόνε, δηλαδή ένας διεφθαρμένος. Και, ο Καπόνε ήταν διεφθαρμένος αλλά δεν ζητούσε από τους έντιμους φορολογούμενους, όπως ο Κασσελάκης, να τους προσκομίσει τις φορολογικές δηλώσεις. Μας κοροϊδεύει και στα μούτρα μας μπροστά και τονίζω ότι ήταν σε μια γραπτή ομιλία, δεν του ξέφυγε», σημείωσε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...