244
| Menelaos Myrillas / SOOC

Βορίδης: Ακόμη και εγώ δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγαλύτερο πλέον το βάρος για την κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2023, 15:38
|Menelaos Myrillas / SOOC

Βορίδης: Ακόμη και εγώ δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγαλύτερο πλέον το βάρος για την κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2023, 15:38

Παράταση και ένταση κρίσης στον ΣΥΡΙΖΑ προεξόφλησε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, κληθείς να σχολιάσει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου με το σίριαλ των αποχωρήσεων και τελευταίο επεισόδιο την έξοδο εν αναμονή της λεγόμενης ομάδας Αχτσιόγλου.

«Η συγκεκριμένη επιλογή ηγεσίας», παρατήρησε ο κ. Βορίδης για την ανάδειξη Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ,  «δεν ενέπνευσε κανέναν σεβασμό στα κομματικά μέλη» και «εάν δεν υπάρχει ένας ελάχιστος σεβασμός στη νέα ηγεσία, το γεγονός ότι απλώς εξελέγη, δεν παράγει επαρκή νομιμοποίηση -και αυτό είναι αυτό που συμβαίνει τώρα».

«Η κρίση», εκτίμησε  ο υπουργός Επικρατείας στις δηλώσεις του στον Real FM, «θα παραταθεί και προβλέπω ότι ακόμη και μετά την αποχώρηση της “ομάδας Αχτσιόγλου”, η εσωτερική κρίση δεν θα σταματήσει. Καθώς τα ποσοστά θα κατρακυλάνε και θα βυθίζεται σε κρίση -ο κ. Κασσελάκης δεν έχει φέρει κανένα άνεμο αισιοδοξίας και ανασύνταξης- οι παραμένοντες στο εσωτερικό, θα δημιουργήσουν μια νέα εσωστρέφεια».

Ακόμη και εγώ που είμαι αφοσιωμένος στη μάχη εναντίον των ιδεών της Αριστεράς, δεν μπορούσα να φανταστώ καλύτερο τέλος για το ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια της συνέντευξής του εξήγησε γιατί δεν επιτρέπεται η παραμικρή αλαζονεία στην κυβέρνηση, ελλείψει σοβαρής αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Το πρώτο -σημείωσε- είναι ότι η κυβέρνηση διανύει τη δεύτερη τετραετία της και το δεύτερο ότι δεν υπάρχει πια το φόβητρο επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. «Στην πραγματικότητα δημιουργείται ένα τεράστιο βάρος, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχαμε την πρώτη τετραετία», κατέληξε στη συγκεκριμένη αναφορά του εν είδει (μίας ακόμη) προειδοποίησης προς υπουργούς και κυβερνητικούς βουλευτές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...