203
Η καμένη Πεντέλη από ψηλά | INTIME/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Βορειοανατολική Αττική: Σε 60 ημέρες το πόρισμα για τα αίτια της πύρινης καταστροφής

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2024, 09:35
Η καμένη Πεντέλη από ψηλά
|INTIME/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Βορειοανατολική Αττική: Σε 60 ημέρες το πόρισμα για τα αίτια της πύρινης καταστροφής

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2024, 09:35

Το αργότερο σε δύο μήνες αναμένεται να παραδοθεί το πόρισμα για τα αίτια της μεγάλης φωτιάς που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και εξαπλώθηκε ταχύτατα σχεδόν σε όλη τη βορειοανατολική Αττική, κατακαίγοντας 85.000 στρέμματα, σπίτια και επιχειρήσεις και στοιχίζοντας τη ζωή μιας γυναίκας.

Οι πρώτες ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι η φωτιά ξεκίνησε κοντά σε κολώνα υψηλής τάσης.

Η αρμόδια εισαγγελία, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, έχει ορίσει δύο ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα μελετήσουν όλα τα στοιχεία και θα εκδώσουν τα συμπεράσματά τους για το πώς ξεκίνησε η καταστροφή.

Ακόμη και την Πέμπτη, πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμεναν σε επιφυλακή σε διάφορα σημεία της βορειοανατολικής Αττικής, υπό τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Μέχρι και την Τετάρτη είχαν πραγματοποιηθεί σε οκτώ πληγέντες δήμους της Αττικής 130 αυτοψίες σε κτίρια. Οπως προέκυψε, 34 κατοικίες χαρακτηρίστηκαν ως κατεδαφιστέες («κόκκινες»), ενώ άλλες 44 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλες, που απαιτούν επισκευαστικές εργασίες («κίτρινες»).

Ηλεκτροδότηση

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο Μέσης Τάσης, στο βασικό δηλαδή κορμό ηλεκτροδότησης, σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές.

Οι περισσότερες ζημιές αφορούσαν την περιοχή του Νταού Πεντέλης.

Στο εξής προχωρά η αποκατάσταση ζημιών στη Χαμηλή Τάση για την επανηλεκτροδότηση περίπου 400 πελατών που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...