298
Οι Ρώσοι, οι βαλίτσες τους και το βαγονέτο | Facebook

Βόρεια Κορέα: Ρώσοι διπλωμάτες πέρασαν τα σύνορα πάνω σε χειροκίνητο βαγονέτο

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2021, 16:13
Οι Ρώσοι, οι βαλίτσες τους και το βαγονέτο
|Facebook

Βόρεια Κορέα: Ρώσοι διπλωμάτες πέρασαν τα σύνορα πάνω σε χειροκίνητο βαγονέτο

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2021, 16:13

Σκηνικό που θυμίζει τον… «Γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες», έζησαν ρώσοι διπλωμάτες και συγγενείς τους, που αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε μέσα του 19ου αιώνα για να φύγουν από τη Βόρεια Κορέα.

Αφού ταξίδεψαν επί 34 ώρες με τρένο και λεωφορείο για να φτάσουν στα σύνορα, ο μόνος τρόπος να τα διασχίσουν ήταν πάνω σε ένα χειροκίνητο βαγονέτο.

Aν και το καθεστώς της Βόρειας Κορέας επιμένει ότι δεν έχει καταγραφεί επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα, οι Αρχές έχουν κλείσει τα μεθοριακά περάσματα, έχουν απαγορεύσει τα περισσότερα διεθνή ταξίδια και έχουν περιορίσει δραστικά τις μετακινήσεις των πολιτών εντός της χώρας.

«Από τη στιγμή που τα σύνορα παραμένουν κλειστά εδώ και πάνω από ένα χρόνο κι έχουν σταματήσει οι μετακινήσεις των επιβατών, χρειάστηκε ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι για την επιστροφή στα πάτρια», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στο Facebook.

Η ομάδα των οκτώ ρώσων διπλωματών και των συγγενών τους, ανάμεσά τους κι ένα παιδί ηλικίας τριών ετών, ταξίδεψε 32 ώρες με το τρένο και δύο ώρες με το λεωφορείο από την Πιονγιάνγκ για να πλησιάσει τα σύνορα της Βόρειας Κορέας με τη Ρωσία.

Στη συνέχεια πέρασαν πεζή το μεθοριακό πέρασμα και φόρτωσαν τις αποσκευές τους σ’ ένα βαγονέτο πάνω στις ράγες. Φωτογραφίες και βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δείχνουν τους διπλωμάτες να σπρώχνουν το φορτωμένο με βαλίτσες και πολύχρωμα σακ βουαγιάζ βαγονέτο.

Την ώθηση για να κινηθεί το όχημα σε μια απόσταση άνω του ενός χιλιομέτρου που περιλάμβανε και τη διάβαση γέφυρας του ποταμού Τουμέν, έδωσε ο τρίτος γραμματέας της ρωσικής πρεσβείας στην Πιονγιάνγκ, Βλάντισλαβ Σορόκιν.

Αξιωματούχοι του υπουργείου υποδέχθηκαν στην άλλη πλευρά των συνόρων τους ρώσους διπλωμάτες, οι οποίοι στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο, που τους μετέφερε στο αεροδρόμιο του Βλαδιβοστόκ.

Στο βίντεο πάντως, οι επιβάτες του βαγονέτου φαίνεται να το διασκεδάζουν. Εστω και για λίγο, έγιναν ήρωες του Ιουλίου Βερν…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...