385
Η καρφίτσα του Κιμ στολίζει τα πέτα των μελών του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας (WPK) | REUTERS/CreativeProtagon

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ τώρα και σε καρφίτσα

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2024, 10:57
Η καρφίτσα του Κιμ στολίζει τα πέτα των μελών του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας (WPK)
|REUTERS/CreativeProtagon

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ τώρα και σε καρφίτσα

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2024, 10:57

Με το που κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες από την ολομέλεια του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας (WPK), τα διεθνή Μέσα δεν στάθηκαν στη μεγάλη εικόνα. Έκαναν ζουμ, γιατί κάτι στο… πέτο των στελεχών του κόμματος σαν να μην πήγαινε καλά.

Μια καρφίτσα με κατακόκκινο φόντο, με το σήμα του κόμματος πάνω αριστερά και στο κέντρο το πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ουν!

Πιστοί αξιωματούχοι του κομμουνιστικού κόμματος της Βόρειας Κορέας φορούν κονκάρδες με το πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ουν για πρώτη φορά, ως ένδειξη της ολοένα και πιο έντονης προσωπικής λατρείας που το καθεστώς αναπτύσσει γύρω από τον ανώτατο ηγέτη, γράφουν οι Times του Λονδίνου.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως όλοι οι πολίτες της Βόρειας Κορέας είναι υποχρεωμένοι να φορούν ένα σήμα που να απεικονίζει την οικογένεια του Κιμ, αλλά, μέχρι αυτή την εβδομάδα, αυτές ήταν πάντα οι εικόνες του αείμνηστου πατέρα του, Κιμ Γιονγκ-Ιλ, και του παππού του, Κιμ Ιλ-Σουνγκ.

Παρά την ενέργεια που ξοδεύουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης για να εξυμνήσουν τη λάμψη και τα επιτεύγματα του Κιμ, ένα σημαντικό στοιχείο της προσωπικής λατρείας που καλλιεργεί το καθεστώς ήταν πάντα η προσποίηση της υποτίμησης του εαυτού, που εφάρμοζε και ο πατέρας του. Πρόσφατα εμφανίστηκαν σημάδια ότι ο ηγέτης της χώρας απορρίπτει τη σεμνότητα, και καθιερώνει μια προσωπική εικονογραφία.

Τα περισσότερα σχολεία, σπίτια και χώροι εργασίας εμφανίζουν επίσης πορτρέτα των δύο νεκρών ηγετών – και τον περασμένο Μάιο, το πορτρέτο του Κιμ Γιονγκ-Ουν εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε φωτογραφίες των μέσων ενημέρωσης. Την περασμένη άνοιξη, η Βόρεια Κορέα μετέδωσε ένα νέο τραγούδι για να τον επαινέσει, συνοδευόμενο από ένα βίντεο εκστασιασμένων πολιτών που τραγουδούν το όνομά του και υμνούν το «λαμπρό μέλλον» που υπόσχεται.

Το τραγούδι, με τίτλο «Φιλικός Πατέρας», έχει γίνει viral στην εφαρμογή κοινωνικών μέσων TikTok και έχει απαγορευτεί στη Νότια Κορέα, όπου η προπαγάνδα της Βόρειας Κορέας είναι παράνομη. Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας κατήγγειλε τις τριήμερες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τη Νότια Κορέα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία.

«Καθώς το NATO διοργανώνει ετήσιες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις σε όλους τους τομείς, σε ξηρά, θάλασσα, αέρα και κυβερνοχώρο, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα αποφάσισαν να διοργανώνουν τακτικά τριμερείς κοινές στρατιωτικές ασκήσεις πολλαπλών τομέων», αναφέρει η ανακοίνωση του επίσημου Κεντρικού Πρακτορείου Ειδήσεων. «Αυτό σημαίνει ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Ιαπωνίας-Ν. Κορέας έχουν λάβει την πλήρη εμφάνιση μιας μορφής NATO ασιατικής έκδοσης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...