238
Ο βορειοκορεάτης υπουργός Αθλητισμού Κιμ Ιλ Γκουκ σε επίσκεψή του στο Τόκιο, το 2018 | Kyodo/via REUTERS

Βόρεια Κορέα: Αποχή από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο -λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2021, 10:17
Ο βορειοκορεάτης υπουργός Αθλητισμού Κιμ Ιλ Γκουκ σε επίσκεψή του στο Τόκιο, το 2018
|Kyodo/via REUTERS

Βόρεια Κορέα: Αποχή από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο -λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2021, 10:17

Η Βόρεια Κορέα δεν θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, λόγω του κορονοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Αθλητισμού της χώρας, που τόνισε ότι θέλει να προστατέψει την υγεία των αθλητών της

Την απόφαση αυτή έλαβαν η Ολυμπιακή Επιτροπή της Βόρειας Κορέας και ο υπουργός Αθλητισμού Κιμ Ιλ Γκουκ έπειτα από συνεδρίαση στις 25 Μαρτίου, σύμφωνα με σάιτ του υπουργείου Αθλητισμού.

«Η επιτροπή αποφάσισε να μην υπάρξει συμμετοχή στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες για να προστατευθούν οι αθλητές από την παγκόσμια υγειονομική κρίση που προκαλεί ο νέος κορονοϊός», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Η Νότια Κορέα εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απόφαση, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ενοποίησης, ήταν ευκαιρία για να συναντηθούν οι αποστολές των δύο χωρών και να βελτιωθούν οι σχέσεις τους.

Ο υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Ταμάγιο Μαρουκάουα, δεν σχολίασε την απόφαση, γιατί είπε ότι περίμενε να μάθει λεπτομέρειες.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έχει αποφασίσει οριστικά να μην επιτρέψει την παρουσία θεατών από το εξωτερικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου, με ένα χρόνο καθυστέρηση από την αρχική τους ημερομηνία, λόγω της πανδημίας.

Το ίδιο θα συμβεί και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν επίσης στο Τόκιο, από 24 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 80% των Ιαπώνων δεν θέλουν να γίνουν οι Αγώνες γιατί φοβούνται τη διάδοση μεταλλαγμένων στελεχών στη χώρα, που θα προκαλέσουν ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...