740
Το «αμαρτωλό» φιλί που υποσκάπτει τη αντι-γκέι νομοθεσία του Καμερούν | KingNasty/Instagram

Βόμβα στο Καμερούν: Η κόρη του προέδρου φίλησε γυναίκα

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2024, 18:23
Το «αμαρτωλό» φιλί που υποσκάπτει τη αντι-γκέι νομοθεσία του Καμερούν
|KingNasty/Instagram

Βόμβα στο Καμερούν: Η κόρη του προέδρου φίλησε γυναίκα

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2024, 18:23

Η είδηση που κατέφθασε από το Καμερούν θα στενοχωρήσει τους οργίλους εχθρούς τής εξ Αφρικής μετανάστευσης, οι οποίοι θεωρούν ότι η εισαγωγή ξένων ηθών προσκρούει στα ημέτερα. Και όμως, παντού τα ίδια συμβαίνουν: οι γέροι είναι αλλεργικοί στις αλλαγές, οι νέοι κομίζουν τις δικές τους γλαύκες –κατά την κρίση τους «επαναστατικές»– στις απανταχού Αθήνες της εποχής μας.

Το Καμερούν θεωρείται ομοφοβική χώρα διότι η νομοθεσία του είναι άλλων εποχών. Ο από το μακρινό 1982 πρόεδρος της χώρας, ο 91 ετών Πολ Μπίγια, το 2016 εισήγαγε συνταγματικές διατάξεις που κατέστησαν ποινικό αδίκημα την ομοφυλοφιλία. Εκεί οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου τιμωρούνται με φυλάκιση (από έξι μήνες έως πέντε χρόνια), ενώ κολάζονται νομικά ακόμη και οι επαφές μέσω web.

Ωστόσο ο γηραιός και αυστηρός πρόεδρος βρήκε τον μάστορά του. H κόρη του, Μπρέντα Μπίγια, 26 ετών, ράπερ η οποία διαπρέπει στο εξωτερικό με το ψευδώνυμο King Nasty, προκάλεσε σάλο στην πατρίδα της (και άγνωστον τι άλλο στον μπαμπά της) με μία ανάρτησή της στο Instagram. Προκλητική δεν ήταν η φωτογραφία τόσο, που τη δείχνει να ασπάζεται άλλη γυναίκα, ένα μοντέλο από τη Βραζιλία, τη Λαγιόνς Βαλέντσα, αλλά η λεζάντα: «Τρελαίνομαι για σένα και αυτό θέλω να το μάθει ο κόσμος όλος!»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝕭𝖗𝖊𝖊 𝕬𝖓𝖆𝖘𝖙𝖆𝖘𝖎𝖊 𝕭𝖎𝖞𝖆 ⛈️ (@kingnastyy)


Ο κόσμος το έμαθε, έγραψε η Repubblica, και η προεδρία περιήλθε σε κατάσταση αμηχανίας. Κάποιοι μίλησαν περί σκανδάλου και ηθικής κατάπτωσης, μάλιστα σε σημείο να επικαλεστούν την εξ Υψους τιμωρία! Αλλοι επισήμαναν την κραυγαλέα αντίθεση μεταξύ του «εκτός τόπου και χρόνου» μπαμπά και της μοντέρνας κόρης του «που ενσαρκώνει τη ζώσα πραγματικότητα». Ολοι οι Καμερουνέζοι γνωρίζουν ότι η Μπρέντα ή King Nasty λατρεύει τα πάρτι και την πολυτέλεια, ότι είναι φαν των social media όπου μοιράζεται στιγμές της ζωής της.

Το ιταλικό Mέσο έδωσε τον λόγο στην «καμερουνέζα μπλόγκερ και ακτιβίστρια ΛΟΑΤΚΙ+» Κίκι Μπάντι: «Σε μία χώρα όπου οι άνθρωποι συλλαμβάνονται με βάση τη σεξουαλική τους ταυτότητα ή κρίνονται ένοχοι για ‘‘απόπειρα ομοφυλοφιλίας’’ και καταδικάζονται σε πέντε χρόνια φυλάκιση, έχει ενδιαφέρον να δούμε τι αντίκτυπο θα έχει η ορατότητα της Μπρέντα Μπίγια στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+». Η Μπάντι είναι μία από τις πολλές ακτιβίστριες που θεωρούν την κόρη του προέδρου ικανή αφορμή «για να σπάσουν τα δεσμά της προκατάληψης που καθηλώνουν τη χώρα» σχολίασε η Repubblica.

«Είμαι χαρούμενη που η Μπρέντα», είπε η Μπάντι, «ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί με τον κόσμο την ιστορία της. Είναι απαραίτητο η προσωπική στάση της επαναστατημένης κόρης του προέδρου να γίνει συλλογική μάχη. Ο αντίκτυπος θα εξαρτηθεί από τις επόμενες κινήσεις του Μπίγια και της Μπρέντα. Μπορεί να δούμε θετικές και σημαντικές αλλαγές στο Καμερούν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...