553
Φωτογραφία από το μέτωπο της Μαγνησίας | Nephele Nomikou/ SOOC

Μία γυναίκα και ένας κτηνοτρόφος νεκροί από τη φωτιά στη Μαγνησία

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2023, 17:09
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/07/2023 20:40
Φωτογραφία από το μέτωπο της Μαγνησίας
|Nephele Nomikou/ SOOC

Μία γυναίκα και ένας κτηνοτρόφος νεκροί από τη φωτιά στη Μαγνησία

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2023, 17:09
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/07/2023 20:40

Σε τρεις εκ διαμέτρου αντίθετες περιοχές της Μαγνησίας ξέσπασαν ταυτόχρονα φωτιές την Τετάρτη την ώρα που στην ευρύτερη περιοχή φυσούσαν άνεμοι μεγάλης έντασης: στο Βελεστίνο, στην περιοχή Κρόκιο Αλμυρού και στην περιοχή Πάλτση του Νοτίου Πηλίου. Η τελευταία, που ξέσπασε γύρω στις 12:30, τέθηκε σύντομα υπό τον έλεγχο της πυροσβεστικής πριν πάρει διαστάσεις.

Μία γυναίκα που βρισκόταν μέσα σε τροχόσπιτο στο Χοροστάσι του Πλάτανου Αλμυρού βρέθηκε νεκρή. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο. Η γυναίκα φέρεται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, να κοιμόταν μέσα στο όχημα, της ζητήθηκε να το αφήσει ωστόσο δεν το έκανε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύζυγός της διακομίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε νοσοκομείο.

Νεκρός βρέθηκε τελικά και ο 45χρονος βοσκός που όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα η ΕΡΤ, αγνοούνταν στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερρών Μαγνησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο αδέρφια είχαν βγάλει τα πρόβατα στον Άγιο Γεώργιο Φερρών. Ο ένας όταν είδε τη φωτιά έφυγε, ο δεύτερος που βρέθηκε νεκρός, αποφάσισε να μείνει για να σώσει τα ζώα του. Τον περικύκλωσαν οι φλόγες και βρέθηκε απανθρακωμένος.

Περίπου τέσσερις ώρες νωρίτερα είχε ξεσπάσει φωτιά στην περιοχή Κρόκιο στον δήμου Αλμυρού.

Στις 14:30 είχε ξεσπάσει φωτιά στην περιοχή του Βελεστίνο. Στην περιοχή είχαν σπεύσει ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεσή της τόσο από τον Βόλο, όσο και από τις Βιομηχανικές Περιοχές. Στη φωτιά του Βελεστίνου έσπευσαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Βόλου

Mήνυμα από το 112 εστάλη λίγο πριν τις 18:30 σε όλους τους κατοίκους του Βόλου το οποίο τους ενημερώνει ότι ο πληθυσμός πρέπει να παραμείνει κλεισμένος στα σπίτια του με κλειστά παράθυρα και πόρτες διότι πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει όλο το πολεοδομικό συγκρότημα και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Οπως μετέφερε ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέσα στην πόλη του Βόλου η κυκλοφορία ήταν ελάχιστη το απόγευμα της Τετάρτης και η ορατότητα πολύ περιορισμένη από τους πυκνούς καπνούς που έχουν σκεπάσει τον ουρανό.

Τραυματισμός πυροσβέστη

Νωρίτερα είχε τραυματιστεί ένας πυροσβέστης στο Βελεστίνο κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα Β’ βαθμού σε χέρια, πόδια, πρόσωπο και πλάτη στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Οι γιατροί του παρείχαν φροντίδα και στη συνέχεια δρομολογήθηκε η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο εν λόγω πυροσβέστης υπηρετούσε στην Κατερίνη και επιχειρούσε μαζί με συναδέλφους του στη φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο.

Εκκένωση περιοχών πέριξ της πυρκαγιάς και αλλαγές στην κυκλοφορία

Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα από το 112 προκειμένου να εκκενώσουν τις παραπάνω περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βόλο. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Διμήνι, Παλιούρι και Βιομηχανική Περιοχή Βόλου εκκενώστε τώρα προς Βόλο. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Οι φλόγες μπήκαν μέσα στις εγκαταστάσεις της Α’ ΒΙΠΕ και κατέκαιγαν αύλειους χώρους βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων, πριν τις 18:00 την Τετάρτη. Προληπτικά η Αστυνομία είχε κλείσει τον αυτοκινητόδρομο Βόλου-Βελεστίνου από τον ανισόπεδο κόμβο της περιφερειακής οδού και πάνω.Τα τρένα είχαν σταματήσει την κυκλοφορία τους εφόσον η σιδηροδρομική γραμμή διέρχεται από την καιόμενη περιοχή.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραινόταν από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τους πολύ ισχυρούς ανέμους που έκαναν τη φωτιά να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και προς κάθε κατεύθυνση.

Στην περιοχή από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα, πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής, εθελοντές μαζί με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου καθώς και πεζοπόρα τμήματα του Στρατού.

Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους σε Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο Φερών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...