497
Χιόνια από το πρωί της Δευτέρας και στις γόνδολες της Βενετίας | EPA/ANDREA MEROLA

Στα «λευκά» η Ευρώπη – «Βlack Monday» στη Βρετανία με εκτεταμένα προβλήματα

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2017, 11:28
Χιόνια από το πρωί της Δευτέρας και στις γόνδολες της Βενετίας
|EPA/ANDREA MEROLA

Στα «λευκά» η Ευρώπη – «Βlack Monday» στη Βρετανία με εκτεταμένα προβλήματα

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2017, 11:28

Ξημέρωσε η «Black Monday» στη Βρετανία, σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό που χρησιμοποιούν τα βρετανικά μέσα για να περιγράψουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μετά το δριμύ κύμα ψύχους και τις σφοδρές χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε, ήταν το περασμένο Σάββατο, στους -12 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις μετεωρολόγων το θερμόμετρο μπορεί να πέσει απόψε ακόμα και στους -15 στην κεντρική Αγγλία!

317945

Από το πρωί οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για τους κινδύνους που εγκυμονεί ο παγετός, εφιστώντας την προσοχή των οδηγών που κινούνται στους αυτοκινητοδρόμους. Οπως επισημαίνουν, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ενδέχεται να προκαλέσουν το φαινόμενο του μαύρου πάγου και για το λόγο αυτό  συνιστούν στους οδηγούς να μην αναπτύσσουν ταχύτητα στο δρόμο και να κρατούν αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα.

317934

317949

nintchdbpict000372263022

Το χιόνι που έπεσε την Κυριακή, έχει πλέον μετατραπεί σε πάγο, προκαλώντας χάος στις οδικές μετακινήσεις, με πολλά ατυχήματα στο εθνικό δίκτυο της χώρας.

nintchdbpict000372235114

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στα αεροδρόμια του Χίθροου, Στάνστεντ, Λούτον, Μπέρμιγχαμ, Μάντσεστερ και Εδιμβούργου, ενώ προβλήματα σημειώνονται και στο σιδηροδρομικό δίκτυο, με κλειστούς σταθμούς και ακυρώσεις δρομολογίων, ειδικά στα κεντρικά. Από τις ακυρώσεις πτήσεων εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν περίπου 50.000 επιβάτες της British Airways (30.000 στο εσωτερικό της χώρας και άλλες 20.000 στην Ευρώπη).

nintchdbpict0003722641591

Πάνω από 10.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ εκατοντάδες σχολεία παρέμειναν σήμερα κλειστά εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή του Μπέρμιγχαμ.

317926

317939

DQwTIhDVAAAotpV

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκονται από την Κυριακή  επίσης Γαλλία και Γερμανία. Στην Πορτογαλία μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, κοντά στο Πόρτο, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Στη Γαλλία οι χιονοπτώσεις συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ όπως και στη Βρετανία, εξαιτίας του χιονιά παρέλυσαν οι μετακινήσεις σε μεγάλο τμήμα της Γερμανίας. Πάνω από 330 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, με το μεγαλύτερο μέρος της χώρας να έχει ντυθεί στα λευκά.

Στην Πορτογαλία τέλος, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, δέντρο έπεσε πάνω σε ΙΧ με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία γυναίκα 45 ετών που βρισκόταν μέσα στο όχημα. Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της χώρας.

epa06381377 A man on a bike slowly drives along a snowy road in Rotterdam, The Netherlands, 10 December 2017. Weather warnings have been issued after heavy snow affected large areas of the country. EPA/ROBIN UTRECHT
Ποδηλατάδα μέσα στο χιόνι στο Ρότερνταμ (EPA/ROBIN UTRECHT)

Πυκνές χιονοπτώσεις άρχισαν να πλήττουν και την Ιταλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...