166
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας | George Vitsaras / SOOC

Βίτσας: «Δεν υπάρχει κίνδυνος σύρραξης με την Τουρκία»

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2018, 10:35
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας
|George Vitsaras / SOOC

Βίτσας: «Δεν υπάρχει κίνδυνος σύρραξης με την Τουρκία»

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2018, 10:35

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σύρραξης με την Τουρκία αλλά και ότι η Αγκυρα με την τακτική της επιδιώκει να ανοίξει θέματα συζήτησης έκανε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Σε δηλώσεις του την Κυριακή στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκχωρήσει ούτε έναν πόντο κυριαρχίας στην Τουρκία.

Πρόσθεσε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις «έχουν τα μάτια τους 24» ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε απόπειρα γκριζαρίσματος

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο σύρραξης εκτίμησε πως δεν υπάρχει κίνδυνος, διότι το ελληνικό στράτευμα έχει μεγάλη αποτρεπτική δύναμη.

Χαρακτήρισε μάλιστα τις παρεμβάσεις των τούρκων πολιτικών «πρωτίστως πολεμοχαρείς κορώνες» που μένουν λόγια και δεν γίνονται πράξεις.

Αντίθετα, συντάχθηκε με τη θέση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ότι η Αγκυρα αποσκοπεί στο άνοιγμα ζητημάτων που δεν είναι προς το συμφέρον της Αθήνας.

Τέλος, ο υπουργός δεν υιοθέτησε την άποψη ότι η Τουρκία θέλει να πλημμυρίσει τα νησιά του Αιγαίου με πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ παραδέχτηκε ότι η στρατηγική της ελληνικής πλευράς είναι να μειωθούν οι ροές προς την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...