185
Ο Ρομάν Προτάσεβιτς όπως εμφανίζεται στο βίντεο | Twitter

Βίντεο-«ομολογία» του Προτάσεβιτς ότι «οργάνωνε διαδηλώσεις»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2021, 22:53
Ο Ρομάν Προτάσεβιτς όπως εμφανίζεται στο βίντεο
|Twitter

Βίντεο-«ομολογία» του Προτάσεβιτς ότι «οργάνωνε διαδηλώσεις»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2021, 22:53

Ο αντιφρονών δημοσιογράφος Ρομάν Προτάσεβιτς, ο οποίος συνελήφθη στη Λευκορωσία όταν οι εκεί Αρχές ανάγκασαν αεροσκάφος της Ryanair να προσγειωθεί στο Μινσκ, εμφανίστηκε τη Δευτέρα σε βίντεο που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της χώρας, στο οποίο δηλώνει ότι «συνεργάζεται» με τις ανακριτικές αρχές.

Καθισμένος πίσω από ένα τραπέζι και κοιτάζοντας την κάμερα, ο 26χρονος Προτάσεβιτς είπε ότι είναι καλά στην υγεία του και παραδέχτηκε ότι βρίσκεται πίσω από την οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας στο Μινσκ πέρυσι το καλοκαίρι.

«Το προσωπικό μού συμπεριφέρεται με απολύτως ικανοποιητικό τρόπο και με σεβασμό στον νόμο. Συνεχίζω να συνεργάζομαι με τους ερευνητές», ανέφερε.

Σε δικό της τουίτ (κάτω) η άτυπη ηγέτις της λευκορωσικής αντιπολίτευσης Σβιατλάνα Τιχάνοφσκαγια, παρατηρεί: «Ετσι φαίνεται ο Ράμαν Πρατάσεβιτς (ευρισκόμενος) κάτω από φυσική και ηθική πίεση. Απαιτώ την άμεση απελευθέρωση του Ραμάν και όλων των πολιτικών κρατουμένων»

Στο βίντεο, που κυκλοφόρησε σε πολλά κανάλια της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ο Προτάσεβιτς δηλώνει επίσης ότι βρίσκεται σε μια φυλακή υποδίκων στο Μινσκ και αρνείται ότι έχει καρδιολογικά προβλήματα, όπως αναφέρθηκε σε ορισμένους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τον έφεραν μάλιστα να είναι σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο εξαιτίας αυτών των προβλημάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...