620
Η Κυριακή συνοδευόμενη από τον φίλο της, επιχειρεί να επιστρέψει στο αστυνομικό τμημα. Πίσω τους ο 39χρονος ετοιμάζεται να της επιτεθεί | Μega

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας της Κυριακής στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2024, 17:10
Η Κυριακή συνοδευόμενη από τον φίλο της, επιχειρεί να επιστρέψει στο αστυνομικό τμημα. Πίσω τους ο 39χρονος ετοιμάζεται να της επιτεθεί
|Μega

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας της Κυριακής στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2024, 17:10

Σε σοκαριστικό βίντεο που παρουσίασε τo απόγευμα της Τετάρτης το Μega, έχει καταγραφεί καρέ-καρέ η δολοφονική επίθεση του 39χρονου στην 28χρονη Κυριακή ακριβώς έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Στο βίντεο διακρίνεται η 28χρονη -συνοδευόμενη από τον φίλο της- να μιλά στο τηλέφωνο με την Αμεση Δράση.

Εχοντας διανύσει περίπου 20 μέτρα, η Κυριακή αντιλαμβάνεται την παρουσία του πρώην συντρόφου της στο σημείο, ο οποίος φέρεται να φωνάζει «Ααα, εδώ είναι». Τότε εκείνη επιχειρεί μαζί με τον φίλο της να επιστρέψουν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο 39χρονος όμως, ορμά πάνω της και τη μαχαιρώνει με το κουζινομάχαιρο στα πλευρά  -χωρίς εν τω μεταξύ ο σκοπός στο φυλάκιο του Α.Τ. να έχει αντιληφθεί οτιδήποτε!

Στο κέντρο της Αμεσης Δράσης ακούν τις κραυγές της 28χρονης ενώ εκείνη πέφτει νεκρή δίπλα στο φυλάκιο.

Στο  ίδιο βίντεο διακρίνεται επίσης καθαρά το περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ που βρισκόταν ακριβώς εκείνη τη στιγμή έξω από το αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μega, πρόκειται για το περιπολικό με το οποίο κινείτο η επόπτρια της ΕΛ.ΑΣ. (αρμοδιότητα της οποίας είναι να ελέγχει αν λειτουργούν όλα σωστά στο Τμήμα).

Πέρα από το υλικό που έχει καταγραφεί από τις κάμερες των γύρω καταστημάτων, αίσθηση και οργή προκαλεί και το ηχητικό από τον διάλογο της Κυριακής με τον τηλεφωνητή της Αμεσης Δράσης, μέχρι τη στιγμή που η κοπέλα δέχεται τις μαχαιριές από τον πρώην σύντροφό της.

Συγκεκριμένα ακούγεται ο διάλογος:

Τηλεφωνητής: Να στείλω περιπολικό στο σπίτι σας για τον πρώην;

Κυριακή: Οχι είμαι στο Τμήμα και θέλω να πάω σπίτι και φοβάμαι να πάω μόνη μου. Τον είδα περιμένει έξω από την πόρτα.

Τηλεφωνητής: Ωραία, το περιπολικό δεν είναι ταξί. Θα στείλω άμα θέλετε στο σπίτι σας.

Κυριακή: Ωραία, στείλτε στο σπίτι μου.

Τηλεφωνητής: Σε ποια οδό;

Κυριακή: Αριστοφάνους

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η Κυριακή ακούγεται να λέει: Χάνομαι, έχει έρθει εδώ.

Ο τηλεφωνητής τη ρωτά αν είναι κοντά της ο πρώην σύντροφός της και πριν καλά – καλά εκείνη απαντήσει καταφατικά, ακούγονται τα ουρλιαχτά της καθώς πέφτει νεκρή από το χέρι του 39χρονου.

Τα μοιραία λάθη

Οι ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ. για το μπαράζ λαθών, παραλείψεων και εν τέλει απαράδεκτων συμπεριφορών απέναντι σε μία ανυπεράσπιστη γυναίκα που αναζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια και προστασία, συνοψίζονται στα ακόλουθα:

  • Η αξιωματικός Υπηρεσίας δεν ενημερώνει τον διοικητή του τμήματος, ούτε και το αρμόδιο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας.
  • Η αξιωματικός Υπηρεσίας δεν καλεί ούτε την Αμεση Δράση και λέει στην 28χρονη να το κάνει η ίδια!
  • Το περιπολικό που ζητούσε η Κυριακή, υπάρχει και είναι διαθέσιμο. Ουδείς όμως στο Τμήμα ασχολείται και η κοπέλα υποχρεώνεται σε έναν διάλογο με τον τηλεφωνητή της Αμεσης Δράσης για να έρθει ΑΛΛΟ περιπολικό στο σπίτι της και ενώ στο ενδιάμεσο υπήρχε ο κίνδυνος (όπως και τελικά συνέβη) ο 39χρονος να την βρει και να κάνει πράξη τις απειλές του.
  • Ο τηλεφωνητής της Αστυνομίας δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα της κατάστασης, κάτι που φαίνεται και από την εξοργιστική απάντηση «το περιπολικό δεν είναι ταξί» στην τελευταία έκκληση της κοπέλας για βοήθεια.
  • Η Κυριακή πέφτει νεκρή μπροστά ακριβώς από το φυλάκιο της σκοπιάς του αστυνομικού τμήματος, με τον αστυνομικό όμως που βρισκόταν μέσα να μην έχει αντιληφθεί το παραμικρό όση ώρα εκτυλίσσεται το θρίλερ της δολοφονικής επίθεσης. Και από ό,τι φαίνεται, δεν ήταν σε θέση να αντιληφθεί οτιδήποτε απειλητικό ή επικίνδυνο ακόμη και για την ίδια την Υπηρεσία του!
Το ηχητικό στα χέρια ΕΛΑΣ & εισαγγελέα – Οι πρώτες απομακρύνσεις

Το παραπάνω ηχητικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους εστάλη την Τρίτη, από την ίδια την Αστυνομία στον εισαγγελέα και στον διεξάγοντα την εσωτερική έρευνα εκ μέρους της ΕΛΑΣ.

Ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, απομακρυνθεί από τη θέση ενώ αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες. Επίσης φαίνεται ότι έχει ήδη αντικατασταθεί ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...