385
Οι δύο εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ με τη μοτοσυκλέτα εικονίζονται σε από βίντεο κάμερας ασφαλείας |

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2021, 15:47
Οι δύο εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ με τη μοτοσυκλέτα εικονίζονται σε από βίντεο κάμερας ασφαλείας
|

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2021, 15:47

Δύο άνδρες πάνω σε μια μηχανή που εικονίζονται να φεύγουν από το σημείο της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, την Παρασκευή στον Αλιμο, κατέγραψε κάμερα  ασφαλείας κατοικίας στην περιοχή.

Το ντοκουμέντο από την δολοφονία ήλθε στο φως από το Mega την Κυριακή και δείχνει τους δράστες περί τα 10 λεπτά πριν από τη δολοφονία. Πιθανολογείται ότι μια δεύτερη ομάδα ακολουθούσε τον δημοσιογράφο και ενημέρωνε τους εκτελεστές για τις κινήσεις του.

Ο οδηγός στο σκούτερ φορούσε κράνος, ενώ ο συνεπιβάτης του,  που κατέβηκε από το δίκυκλο και πυροβόλησε τον Γιώργο Καραϊβάζ φαίνεται να φορά σκουφάκι.

Στη συνέχεια οι δύο εκτελεστές κατευθύνθηκαν προς την οδό Παπανδρέου και έπειτα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Εν τω μεταξύ, φως στις συνθήκες της δολοφονίας έριξε δημοτικός υπάλληλος του Αλίμου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Οπως είπε την Κυριακή στον Ant1: «Ήμουν μπροστά και είδα τον δολοφόνο που έριξε δύο σφαίρες στον Γιώργο, ο οποίος στηρίχτηκε στη μηχανή μου που ήταν παρκαρισμένη».

Πρόσθεσε πως ο δράστης πυροβόλησε από πίσω τον δημοσιογράφο. «Οπως είχε πέσει κάτω του έριξε 4 σφαίρες στο κεφάλι του» από απόσταση περίπου πέντε μέτρων.

Ο εκτελεστής ήταν περίπου 1.80 σε ύψος, με σκουφάκι και γυαλιά ηλίου, ενώ φορούσε ένα πράσινο μπουφάν στρατιωτικού τύπου, σύμφωνα με μαρτυρία.

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Η αστυνομία βλέπει τη δράση της μαφίας πίσω από το έγκλημα. Κάνει λόγο για μία καλά σχεδιασμένη δολοφονία και για συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του δημοσιογράφου.  Αξιωματικοί επισημαίνουν ακόμη ότι οι δολοφόνοι δεν αποκλείεται να είναι από το εξωτερικό- μία συνηθισμένη τακτική τα τελευταία χρόνια-  και να μη γνώριζαν καν ποιο είναι το θύμα τους.

Το πιστόλι των 9 χιλιοστών των εκτελεστών δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη παράνομη ενέργεια,  κάτι αναμενόμενο σε αυτές τις περιπτώσεις των συμβολαίων θανάτου.

Επιπλέον η αστυνομία χρησιμοποιεί μαρτυρίες και βίντεο από την περιοχη για να ανασυνθέσει το δρομολόγιο των δραστών ενώ προσέγγιζαν το σημείο της δολοφονίας αλλά και αμέσως μετά.

Στη συνέχεια θα ανοίξει ο κύκλος των καταθέσεων, με πρώτες αυτές από άτομα της οικογένειάς του, αλλά και από το επαγγελματικό του περιβάλλον, που θα κληθούν να απαντήσουν εάν ο δημοσιογράφος δεχόταν απειλές ή αν υπήρχε κάτι που τον προβλημάτιζε.

Θα ελεγχθούν ακόμη τα κινητά και οι υπολογιστές του δημοσιογράφου, ακόμη και για δεδομένα που έχουν διαγραφεί. Παράλληλα, οι αρχές θα ζητήσουν να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο με σκοπό να ερευνηθούν τα τηλέφωνα που ήταν ενεργοποιημένα γύρω από τον τόπο της δολοφονίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...