348
 Η 24χρονη Γεωργία καταθέτει για τρίτη φορά την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, παρουσία ψυχολόγου. | YouTube

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Eρευνα για τη διαρροή των καταθέσεων

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2022, 15:04
 Η 24χρονη Γεωργία καταθέτει για τρίτη φορά την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, παρουσία ψυχολόγου.
|YouTube

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Eρευνα για τη διαρροή των καταθέσεων

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2022, 15:04

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τη διαρροή των προανακριτικών καταθέσεων των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα.

Ο διευθυντής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ζήτησε από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διακριβωθεί αν στοχειοθετείται το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

Νωρίτερα σύγχυση προκλήθηκε από πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες οι τέσσερις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης, κλήθηκαν από τον εισαγγελέα για ανωμοτί κατάθεση.

Πρόκειται για τους Β.Λ., Ε.Λ., Κ.Π. και Β.Τ., οι οποίοι συμμετείχαν στο πάρτι για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε μία από τις σουίτες του ξενοδοχείου της πόλης.

Ο 27χρονος Β.Λ. που συνελήφθη μετά την καταγγελία της 24χρονης για τον ομαδικό βιασμό της και έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, παραδέχτηκε ότι κάλεσε την 24χρονη στις 4 τα ξημερώματα, σύμφωνα όμως με τον ισχυρισμό του, όλα έγιναν με τη συναίνεση 24χρονης. «Η Γεωργία μου ζήτησε να πάμε στο δωμάτιο μου», υποστήριξε στην κατάθεσή του.

Στις δικές τους καταθέσεις, τόσο ο αδελφός και οι φίλοι τους, όσο και ο φερόμενος ως διοργανωτής του πάρτι επιχείρησαν αν απεμπλακούν από την υπόθεση.

Η 24χρονη Γεωργία καταθέτει για τρίτη φορά την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, παρουσία ψυχολόγου.

Κληθείς να σχολιάσει τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είπε ότι πρόκειται για μία ανοικτή δικαστική υπόθεση και «είμαστε βέβαιοι ότι θα διερευνηθεί σε όλο της το εύρος και θα αποδοθεί δικαιοσύνη». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, για τον βιασμό της 24χρονης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κληθείς να απαντήσει σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η κυβέρνηση, τόνισε, με την πρόσφατη αλλαγή του Ποινικού Κώδικα συνέβαλε ωστε αδικήματά σαν αυτό να τιμωρούνται με βαρύτερες και πολύ αυστηρότερες ποινές από ό,τι στο παρελθόν.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει πρόβλεψη ώστε να γίνονται ταχύτερα οι ιατροδικαστικές εξετάσεις – ειδικά σε περιπτώσεις καταγγελιών βιασμού, όπως της 24χρονης που κατά δήλωσή της περίμενε τρεις ολόκληρες ημέρες για να εξεταστεί – ο εκπρόσωπος απάντησε πως «είναι διαρκής μας προτεραιότητα η ενδυνάμωση και η ενίσχυση όλων των υπηρεσιών του κράτους που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών και βοηθούν στην ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...