801
Συνθήματα στους υαλοπίνακες του καταστήματος εστίασης στο οποίο εργαζόταν ένας εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση | social media

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: «Η Αστυνομία δεν πρόκειται να επηρεαστεί από ονόματα και πορτοφόλια»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 09:16
Συνθήματα στους υαλοπίνακες του καταστήματος εστίασης στο οποίο εργαζόταν ένας εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση
|social media

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: «Η Αστυνομία δεν πρόκειται να επηρεαστεί από ονόματα και πορτοφόλια»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 09:16

Την «υπόσχεση» ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα φθάσει μέχρι τέλους, στην έρευνα για το κύκλωμα μαστροπείας στη Θεσσαλονίκη, έδωσε μιλώντας τη Δευτέρα στο Mega ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Ενωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, ενώ το ίδιο αποφασισμένη να μην κάνει πίσω δηλώνει και η 24χρονη που προχώρησε στην καταγγελία για τον ομαδικό βιασμό της σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης – καταγγελία που αποτέλεσε την αφορμή για τη διενέργεια της σχετικής εισαγγελικής έρευνας (εδώ).

«Οσον αφορά το κύκλωμα μαστροπείας, σημαίνει ότι μέσα από τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις. Αυτό που θέλω να πω, γνωρίζοντας τα πρόσωπα και τις καταστάσεις στους κύκλους της ΕΛ.ΑΣ., είναι ότι η Αστυνομία δεν πρόκειται να επηρεαστεί από καταστάσεις, ονόματα και πορτοφόλια και βήμα βήμα θα φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η αλήθεια και μόνο η αλήθεια. Οι αξιωματικοί θα κάνουν αυτό που πρέπει και σε λίγο καιρό θα έχουμε τα αποτελέσματα», ξεκαθάρισε ο κ. Συμεωνίδης.

Στο Mega μίλησε και η καταγγέλλουσα: «Αυτό που μου συνέβη δεν θέλω να συμβεί ποτέ σε καμία κοπέλα του κόσμου. Πήρα την απόφαση να προχωρήσω νομικά και δεν θα κάνω πίσω. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν. Κάποιοι ήταν φίλοι, τους εμπιστευόμουν ενώ αυτοί λειτουργούσαν για λογαριασμό τους και δεν πίστευαν σε καμία φιλία. Εξαιτίας τους παρασύρθηκα και έπαθα ό,τι έπαθα», είπε η 24χρονη.

Σε ανάρτησή του πριν από λίγες ημέρες, ο διοργανωτής του πάρτι στο ξενοδοχείο, όπου έπεσε θύμα βιασμού η κοπέλα, εμφανιζόταν να παραδέχεται το περιστατικό.

«Η κατάσταση παρεκτράπηκε κατά τη διάρκειά της νύχτας με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ψυχικά και σωματικά μια κοπέλα που γνωρίζω και ήμουν σαφώς η πιεστική αιτία για να παραστεί στο πάρτι. Το λιγότερο που έχω να πω είναι ότι οφείλω ένα τεράστιο συγγνώμη», έγραφε σε ανάρτησή του στο Instagram.

Στη συνέχεια, όμως, με νέα του ανάρτηση, ισχυρίστηκε ότι του «χάκαραν» τον λογαριασμό και δεν είχε γράψει ποτέ τα παραπάνω.

«H συγκεκριμένη δημοσίευση δεν πραγματοποιήθηκε από εμένα, αλλά από το πρόσωπο το οποίο έχω ήδη μηνύσει για αρπαγή, απειλή, παράνομη βία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση. Tο συγκεκριμένο άτομο μαζί με τους “συνοδούς” του την 1/1/2022 με χτύπησαν αλύπητα και στη συνέχεια, στις 13/1/2022, μου απέσπασαν με τη βία το κινητό μου τηλέφωνο και ανέβασαν στο προφίλ μου στο Instagram το ψευδές κείμενο που αφορά συμβάν στο οποίο δεν ήμουν παρών», υποστηρίζει στην νέα του ανάρτηση.

Θέση για την υπόθεση πήρε και το κατάστημα εστίασης στο οποίο εργαζόταν ο ένας εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση. «Η επιχείρηση δεν έχει καμία σχέση με το αναφερόμενο περιστατικό. Με τον εργαζόμενο, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο συγκεκριμένο περιστατικό, έχει ήδη διακοπεί η συνεργασία μας. Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και τη θλίψη μας για τέτοιου είδους περιστατικά για τα οποία θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα επίσης με το ρεπορτάζ του Mega, επιχειρηματίας, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση, διέψευσε κάθε σχέση με το θέμα και προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης σε βάρος του ακτιβιστή που ενέπλεξε το όνομά του.

«Προς μεγάλη μου έκπληξη και δυσαρέσκεια πληροφορήθηκα ότι εμπλέκεται το όνομά μου, μέσω αμφιβόλου προελεύσεως λογαριασμών στο Instagram, σε μία αποτρόπαια πράξη κακοποίησης νεαρής κοπέλας κατά τη διάρκεια των γιορτών, από όπου παρεμπιπτόντως εγώ απουσίαζα στο εξωτερικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και εδώ να ήμουν, θα μπορούσα να έχω την οποιαδήποτε ανάμειξη», τόνισε.

H κατάθεση

Σύμφωνα με όσα είπε η 24χρονη στην καταγγελία της, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, φεύγοντας από το πάρτι, κατάλαβε ότι δεν ήταν σε θέση να επιστρέψει στο σπίτι της. Τότε αποφάσισε να επικοινωνήσει με τον γνωστό της που την είχε καλέσει στο εν λόγω πάρτι, ο οποίος της πρότεινε να κοιμηθεί στο ξενοδοχείο.

Ο δικηγόρος της κοπέλας καταγγέλλει στο Mega ότι την ώρα που η 24χρονη έφευγε από το πάρτι ζαλισμένη, γύρισε πίσω ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοργανωτή.

«Μπήκε αμέσως στο ξενοδοχείο, πήγε στη ρεσεψιόν, έκλεισε ένα δωμάτιο, το 510, και πήρε το κλειδί να πάει να κοιμηθεί. Είχε κατά νου ότι ο άνθρωπος που την κάλεσε ήταν εκεί ούτως ή άλλως και είναι ένας φίλος της, ο οποίος θα την προστάτευε. Μόλις άνοιξε την πόρτα του ασανσέρ, τρία άτομα την πλησίασαν, την πλεύρισαν, της μίλησαν και την παρέσυραν κατά τη δική της άποψη στο δωμάτιο το 602», ανέφερε ο δικηγόρος της 24χρονης, Αθανάσιος Ζιώγας. Κατά δήλωσή του πρόκειται για δύο αδέλφια, γόνους γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, και ακόμα έναν άνδρα.

Από εκεί και πέρα η ίδια δεν θυμάται σχεδόν τίποτα, βάσει όσων είπε στην κατάθεσή της.

«Το πρωί που ξύπνησε, βρέθηκε ημίγυμνη, χωρίς εσώρουχα, με πεταμένα όλα τα ρούχα στο πάτωμα. Μίλησε με τον άνθρωπο που την κάλεσε στο πάρτι, του είπε “γιατί είμαι εδώ;” και αποφάσισε να πάει στην αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό», δήλωσε ο κ. Ζιώγας.

Από τους τρεις άνδρες, ο ένας παραδέχεται ότι συνευρέθηκε μαζί της. Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται, όλα έγιναν με τη θέλησή της. Ο εν λόγω εμπλεκόμενος στην υπόθεση κλήθηκε για κατάθεση και αμέσως μετά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...