253
Αντιδιαδηλωτές -υποστηρικτές του Ισραήλ- αφαιρούν τα κιγκλιδώματα στον καταυλισμό που είχε στηθεί στην πανεπιστημιούπολη | REUTERS/David Swanson

Βίαια επεισόδια στο UCLA μεταξύ φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών και αντιδιαδηλωτών

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2024, 14:25
Αντιδιαδηλωτές -υποστηρικτές του Ισραήλ- αφαιρούν τα κιγκλιδώματα στον καταυλισμό που είχε στηθεί στην πανεπιστημιούπολη
|REUTERS/David Swanson

Βίαια επεισόδια στο UCLA μεταξύ φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών και αντιδιαδηλωτών

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2024, 14:25

Εκρηκτικό είναι πλέον το κλίμα στα αμερικανικά πανεπιστήμια με φόντο τις διαμαρτυρίες υπέρ των Παλαιστινίων και κατά του Ισραήλ. Λίγες ώρες μετά την εκκένωση της κατάληψης στο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, ξέσπασαν βίαια επεισόδια στο UCLA, το πανεπιστήμιο στο Λος Αντζελες.

Τα επεισόδια έγιναν μέσα στη νύχτα (μεσημέρι Μ. Τετάρτης, ώρα Ελλάδος) ανάμεσα σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα: από τη μία φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές και από την άλλη διαδηλωτές υπέρ των Ισραηλινών.

Η φοιτητική εφημερίδα του UCLA Daily Bruin, την οποία επικαλέστηκε και το Reuters, ανέφερε ότι διαδηλωτές υπέρ του Ισραήλ προσπάθησαν να διαλύσουν έναν καταυλισμό φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών στo κάμπους του UCLA.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν συγκρούσεις με διαδηλωτές, κροτίδες που εκρήγνυνται κοντά σε ομάδες διαδηλωτών ενώ άλλα πλάνα δείχνουν άτομα να γκρεμίζουν μεταλλικά οδοφράγματα γύρω από τον καταυλισμό.

Το UCLA κήρυξε παράνομο τον καταυλισμό των φιλοπαλαιστινιακών και οι αρχές του ιδρύματος κάλεσαν την αστυνομία έπειτα από το ξέσπασμα των συγκρούσεων. Το αστυνομικό τμήμα του Λος Αντζελες είπε ότι ανταποκρίνεται σε κλήση λόγω «πολλαπλών πράξεων βίας εντός του μεγάλου καταυλισμού».

«Απόψε σημειώθηκαν φρικιαστικές πράξεις βίας στον καταυλισμό και καλέσαμε αμέσως τις αρχές επιβολής του νόμου για βοήθεια», δήλωσε η Μάρι Οσάκο, αντιπρόεδρος του πανεπιστημίου.

Μολονότι αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο αντίπαλων παρατάξεων κλιμακώθηκαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...