269
Στιγμιότυπο από το νέο βιντεάκι της ΕΛ.ΑΣ | X/@hellenicpolice

Βία ανηλίκων: Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, πρόσωπο της καμπάνιας της ΕΛ.ΑΣ

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2024, 16:12
Στιγμιότυπο από το νέο βιντεάκι της ΕΛ.ΑΣ
|X/@hellenicpolice

Βία ανηλίκων: Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, πρόσωπο της καμπάνιας της ΕΛ.ΑΣ

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2024, 16:12

Επισημαίνοντας τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχει πάρει η βία στους ανηλίκους, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκε την Πέμπτη σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, στην αύξηση κατά 50% στους ανήλικους δράστες το 2023, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Αντίστοιχα, τόνισε, το οκτάμηνο φέτος έχουμε 7.706 δράστες, εκ των οποίων πολλοί ασχολούνται με κλοπές, διαρρήξεις, ναρκωτικά και βία. Και μάλιστα μιλάμε για σκληρή βία».

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε και την ενεργοποίηση μέσα στις επόμενες εβδομάδες μίας νέας εφαρμογής: του «Safe YOUth», με στόχο την πρόληψη και την άμεση καταγγελία περιστατικών βίας ανηλίκων.

Πρόκειται για ένα νέο panic button, το οποίο όπως διευκρίνισε ο υπουργός, δεν θα αφορά μόνο τους ανήλικους, αλλά και τους γονείς και όλους όσοι θέλουν να καταγγείλουν περιστατικά που εξελίσσονται εν θερμώ, είτε σε δημόσιους χώρους όπως πλατείες, είτε σε γειτονιές.

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και το βιντεάκι που ανέβασε στoυς λογαριασμούς της στα social media, η Ελληνική Αστυνομία, με κεντρικό πρόσωπο τον βετεράνο καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, Δημήτρη Διαμαντίδη, και σύνθημα «Μαζί κλείνουμε την πόρτα στη βία».

«Ο Διαμαντίδης έδωσε την πάσα, το παιχνίδι είναι στα χέρια σου! Μαζί κλείνουμε την πόρτα στη βία», είναι το μήνυμα που εκπέμπεται μέσα από το βίντεο διάρκειας λίγων δευτερολέπτων (δείτε το κάτω):

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...