707
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στη Βουλή. Ως βουλευτής Αρκαδίας έχει ειδικό ενδιαφέρον για το ποιος θα είναι υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο | INTIMENEWS

Βγήκαν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ για την Πελοπόννησο – Κωνσταντινόπουλος: Κάποιοι θέλουν τον… Σουλτάνο

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2023, 16:38
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στη Βουλή. Ως βουλευτής Αρκαδίας έχει ειδικό ενδιαφέρον για το ποιος θα είναι υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο
|INTIMENEWS

Βγήκαν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ για την Πελοπόννησο – Κωνσταντινόπουλος: Κάποιοι θέλουν τον… Σουλτάνο

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2023, 16:38

Στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πήραν στις εκλογές του Ιούνιο ένα χλιαρό 11,84%, τους ψήφισαν 617.487 πολίτες και εξέλεξαν 32 βουλευτές, αλλά φαίνεται ότι έχουν περιθώριο και όρεξη για εσωκομματικές ίντριγκες και υπονομεύσεις, εν όψει των αυτοδιοικητικών καλπών του προσεχούς Οκτωβρίου.

Σε μια ένδειξη ότι στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν πολλά ακόμη να πετύχουν για να αναταχθούν κάποια στιγμή ως συμπαγές κόμμα εξουσίας, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας και αντιπρόεδρος της Βουλής, εξαπέλυσε πυρά κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ζητώντας την ύπαρξη κώδικα δεοντολογίας για τις περιφερειακές εκλογές και αφήνοντας αιχμές εναντίον κάποιων που «δεν ασπάζονται τον στόχο μας».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος προέβη τη Δευτέρα σε μια ανάρτηση στο Facebook, στην οποία επεσήμανε ότι οι αντιδράσεις που καταγράφηκαν στην ανακοίνωση στήριξης από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ του Δημήτρη Κατσούλη για την Περιφέρεια Πελοποννησου –αντιδράσεις που υπήρξαν και σε προηγούμενη ανάρτησή του– επιβάλλουν την ύπαρξη ενός κώδικα δεοντολογίας για τα στελέχη του κόμματος, ζητώντας επί της ουσίας διαγραφές όσων διαφοροποιούνται και δεν στηρίζουν τον κομματικό υποψήφιο.

Μάλιστα στην ανάρτησή του ο κ. Κωνσταντινόπουλος έκανε λόγο για έναν «Σουλτάνο» –ο οποίος κατά την τοπική πολιική αργκό είναι ο πρώην περιφερειάρχης και πρώην βουλευτής ΝΔ Αρκαδίας, Πέτρος Τατούλης– τη στήριξη του οποίου στις εκλογές φαίνεται ότι ήθελαν κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μολονότι ο ίδιος έχει υπάρξει αρκετά αμφιλεγόμενος ακόμα και ως προς τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

«Έγιναν προσπάθειες ώστε να μην κατέβει το ψηφοδέλτιο του κ. Κουτσούλη, αυτές οι προσπάθειες αναχαιτίστηκαν όλες και δεν πέρασε ίσως η άποψη, να το πω χαλαρά, κάποιων που ήθελαν το ΠΑΣΟΚ να είναι στο άρμα κάποιου άλλου υποψηφίου. Εάν είναι να ξαναγυρίσουμε στους “Σουλτάνους” δεν έχει κανένα νόημα για το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσουμε σε αυτή την διαδικασία», είπε εξάλλου σε συνέντευξή του στο τοπικό κανάλι Best ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει πρόβλημα συσπείρωσης, όχι μόνο στην Πελοπόννησο, αλλά και σε άλλες περιφέρειες και ενώ απομένουν λιγότερες από 50 ημέρες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δεν είναι τυχαίο ότι όπως παρατήρησε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, «φτάσαμε, περιφερειακοί σύμβουλοι του Πατούλη, του Τατούλη και άλλων, τη μία μέρα να φωτογραφίζονται στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και την άλλη σε συγκέντρωση των υποψηφίων της ΝΔ. Στην Πελοπόννησο, για παράδειγμα, αυτοί που στήριζαν την κόρη του κ. Τατούλη ως υποψήφια βουλευτή της ΝΔ, συμμετείχαν σε συνεστίαση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας δημόσια ότι είναι ανένταχτοι κεντροαριστεροί και την επόμενη να εκλέγονται μέλη της ΚΕ και μετά υποψήφιοι βουλευτές. Επίσης, υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας να ανακοινώνονται σύμβουλοι Περιφερειάρχη της ΝΔ και αμέσως μετά τις εκλογές, υποψήφιοί του».

Και ο ίδιος συνέχισε:

«Όλα αυτά τα φαινόμενα, οι συμπεριφορές και οι προσωπικές στρατηγικές, πρέπει να σταματήσουν σήμερα, δεν υπάρχει χρόνος για καθυστέρηση. Οφείλουμε να θεσπίσουμε κανόνες που να μας δεσμεύουν όλους. Να στείλουμε μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν είμαστε μια ομάδα παραγόντων που στόχος μας είναι η “καρέκλα”. Αυτές οι συμπεριφορές ηττήθηκαν στις εθνικές εκλογές, όπως φάνηκε, για παράδειγμα, από το πώς τιμώρησε ο λαός όσους εξυμνούσαν τον Αλέξη Τσίπρα για μία “καρέκλα”.

Το χειρότερο είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί τώρα υπονομεύουν τις υποψηφιότητες της παράταξης. Γιατί κάποιος να είναι υποψήφιος με τα ψηφοδέλτιά μας, όταν γνωρίζει ότι μπορεί να επιλέξει κάποια άλλη παράταξη, που θα τον εξυπηρετεί προσωπικά, χωρίς να έχει την παραμικρή επίπτωση;

Στη σύσκεψη υπό τον Γραμματέα βίωσα όλους αυτούς και αρκετούς άλλους να μιλούν ευθέως για στήριξη του “Σουλτάνου”. Ένιωσα ντροπή, να θέλουν να στηρίξουν την παράταξή που ψήφισε για “Συμπαραστάτη του Πολίτη” τον μάρτυρα υπεράσπισης της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και του αρχηγού της.

Αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν, την ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει δημόσια ότι δεν θέλουμε τους ψηφοφόρους της εγκληματικής οργάνωσης, να αποδεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές;

Και μάλιστα, όταν ο άνθρωπος του “Σουλτάνου” έχει στείλει στα δικαστήρια τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, επειδή κατήγγειλαν αυτή τη στάση.

Μα τι τους συνδέει με το “Σουλτάνο”;

Η ηγεσία γνωρίζει τα πρόσωπα σε κάθε νομό, ποιοι υπονομεύουν την υποψηφιότητα του Δημήτρη Κουτσούλη στην Πελοπόννησο αλλά και άλλων συντρόφων σε όλη την Ελλάδα.

Οι παραπάνω λογικές δυσκολεύουν την αντιπαράθεσή μας με την πρόταση της ΝΔ, αφού δίνουν την εικόνα της πολυδιάσπασης. Το χειρότερο είναι ότι η παράταξη της ΝΔ χρησιμοποιεί το ίδιο επιχείρημα του “μπαμπούλα” για τον “Σουλτάνο” όπως έκανε με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές και έτσι γίνονται χορηγοί της ΝΔ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...