168
Καμένα αυτοκίνητα και 260 πτώματα –ανάμεσά τους και γερμανών πολιτών– άφησαν πίσω τους οι ένοπλοι της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ | REUTERS/Ronen Zvulun

Βερολίνο: Εισαγγελική έρευνα για τα εγκλήματα της Χαμάς εναντίον γερμανών πολιτών

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2023, 14:15
Καμένα αυτοκίνητα και 260 πτώματα –ανάμεσά τους και γερμανών πολιτών– άφησαν πίσω τους οι ένοπλοι της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ
|REUTERS/Ronen Zvulun

Βερολίνο: Εισαγγελική έρευνα για τα εγκλήματα της Χαμάς εναντίον γερμανών πολιτών

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2023, 14:15

Το πρωί του Σαββάτου, η 30χρονη Σάνι Λουκ από τη Γερμανία χόρευε αμέριμνη μαζί με την παρέα της στο μουσικό φεστιβάλ στην ισραηλινή έρημο. Λίγες ώρες αργότερα, Παλαιστίνιοι της Χαμάς περιέφεραν το άψυχο γυμνό σώμα της πάνω σε μία καρότσα, πανηγυρίζοντας στους δρόμους της Γάζας. Το φρικιαστικό βίντεο έκανε τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις για τη βαρβαρότητα των τρομοκρατών.

Δεν ήταν, όμως, η μόνη Γερμανίδα που υπέφερε στα χέρια της Χαμάς. Σύμφωνα με την BILD, μεταξύ των δολοφονηθέντων και των απαχθέντων τις τελευταίες ημέρες από την ισλαμιστική οργάνωση βρίσκονται και άλλοι γερμανοί πολίτες, οι οικογένειες των οποίων έχουν απευθυνθεί στην γερμανική κυβέρνηση για βοήθεια.

Στα επιβεβαιωμένα θύματα περιλαμβάνεται η 22χρονη Κάρολιν Μπολ, φοιτήτρια από το Βερολίνο, η οποία σκοτώθηκε μαζί με τον βρετανό φίλο της στο Κιμπούτς Νιρ Οζ, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Ετσι, την Τρίτη, η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα σε βάρος της Χαμάς με την υποψία εγκλημάτων κατά γερμανών πολιτών.

Η έρευνα της Εισαγγελίας αφορά υποψίες για δολοφονίες, ανθρωποκτονίες, απαγωγές και ομηρία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...