Αντί για Πισπιρίγκου, ίσως θα ήταν καλύτερο την πω Μήδεια της δημοσιας Παιδείας.
Τάδε έφη Χριστόφορος Βερναρδάκης ζητώντας εκ νέου συγγνώμη για το βίντεο-αθλιότητα στο Τik Tok κατά της υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το οποίο ροκάλεσε την έντονη αντίδραση και του ίδιου του Πρωθυπουργού, την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής.
Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Επικρατείας του Αλέξη Τσίπρα δεν αρκέστηκε σε μία απλή έκφραση συγγνώμης, αλλά προσπάθησε να δικαιολογηθεί για την ατυχή παρομοίωση που όπως είπε, έκανε με την κατηγορούμενη για τη δολοφονία της κόρης της, Ρούλα Πισπιρίγκου.
«Εκανα ένα πολύ μεγάλο ατόπημα και θέλω να το δηλώσω δημοσίως. Έκανα μια πολύ ατυχή παρομοίωση, που ενείχε έναν πολύ μεγάλο βαθμό ακρότητας, αστοχίας και τοξικότητας και σε αυτό θέλω να είμαι ειλικρινής», δήλωσε ο κ. Βερναρδάκης.
«Ζήτησα συγγνώμη, διότι ακριβώς ενώ ξεκινάς θέλοντας να κάνεις μια παρομοίωση, αν έλεγα παραδείγματος χάρη ότι η κυρία υπουργός είναι “η Μήδεια της δημόσιας Παιδείας”, πιθανώς να μην υπήρχε κάποια αντίρρηση», θέλησε να συμπληρώσει στην απίθανη επιχειρηματολογία του.
«Η συσχέτιση με τη Μήδεια θα ήταν πιο αποδεκτή»
«Αλλά η εμπλοκή με ένα πρόσωπο της δημοσιότητας που είναι από τις πιο επώδυνες υποθέσεις αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία, δημιουργεί συνειρμούς που είναι αρνητικοί. Ομολογώ ότι δεν το εκτίμησα, νόμιζα ότι θα ήταν ένα πιο χαλαρό μήνυμα», εκτίμησε και επιμένοντας στην νέα του αυτή «εξήγηση» για την «έμπνευση» με το βίντεο στο Τik Tok, είπε:
«Hταν μια παρομοίωση που ήθελα να δείξω ότι η πολιτική της κυρίας υπουργού ‘“πνίγει’” τη δημόσια παιδεία, όπως μια σύγχρονη Μήδεια μπορεί να πνίξει τα παιδιά της. Βεβαίως, επειδή το πρόσωπο αυτό[η Πισπιρίγκου] είναι απολύτως τοξικό, αυτή η συσχέτιση είναι πραγματικά εξωφρενική. Η συσχέτιση με τη Μήδεια θα ήταν πιο αποδεκτή» .
«Και θέλω να πω -συμπλήρωσε- ότι στην παρομοίωση αυτή κάνω ένα δεύτερο ατόπημα, επίσης πολύ σοβαρό, αμφισβητώ το τεκμήριο αθωότητας που έχει το πρόσωπο αυτό. Θέλω και για αυτό να ζητήσω συγγνώμη, γιατί κάνω μια παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας. Βεβαίως, με κατηγορούν τα κανάλια που έχουν βγάλει αποφάσεις προ τετραμήνου. Αυτό εν πάση περιπτώσει είναι μια διαφορετική συζήτηση, εγώ οφείλω να ζητήσω συγγνώμη και για αυτό. Έκανα λάθος προσπαθώντας να κάνω μια παρομοίωση που να γίνει άμεσα κατανοητή. Δεν ήθελα να υπαινιχθώ ότι η υπουργός ταυτίζεται με μια κατηγορούμενη για τέτοια εγκλήματα, εννοείται αυτό. Γι’ αυτό και δεν είπα ότι ταυτίζεται με το όνομα, έβαλα πρώτα ερωτηματικό και είπα Πισπιρίγκου της δημόσιας παιδείας με ερωτηματικό. Μην δικαιολογούμαι, είναι σαφές ότι υπέπεσα σε ένα πολύ μεγάλο σφάλμα», κατέληξε ο κ. Βερναρδάκης.
Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, παρατήρησε ότι «οσο προβληματική είναι η τοποθέτηση Βερναρδάκη, άλλο τόσο προβληματίζει η αφωνία του κ. Τσίπρα. Γιατί είναι ένας νέος άνθρωπος και εκπροσωπεί τη νέα γενιά».
Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, η κυρία Κεραμέως σημείωσε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι ζήτησε συγγνώμη, δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί της.
«Θλίβομαι από το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συγκεκριμένων στελεχών. Με πολύ μεγάλη χαρά να αντιπαρατεθώ με όλους, να ακούσω πολιτικά επιχειρήματα και να δεχτώ κριτική. Αλλο αυτό και άλλο αυτή η χυδαιότητα. Είναι δύο ξεχωριστά πράγματα. Τι να πει κανείς για αυτό που ακούστηκε. Παρομοιάζει ένας στέλεχος της κυβέρνησης με μία κατηγορούμενη παιδοκτόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News