362
Η ιδέα για μια μελλοντική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ συναντά «ανυπέρβλητα πολιτικά, προγραμματικά και αξιακά εμπόδια» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος | Τwitter

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση Tσίπρα λειτουργεί ως παραδικαστικό κύκλωμα

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2018, 15:14
Η ιδέα για μια μελλοντική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ συναντά «ανυπέρβλητα πολιτικά, προγραμματικά και αξιακά εμπόδια» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος
|Τwitter

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση Tσίπρα λειτουργεί ως παραδικαστικό κύκλωμα

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2018, 15:14

Με την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα η  χώρα γυρίζει στον κίνδυνο χρεοκοπίας, προειδοποιεί ο Βαγγέλης Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο topontiki,gr* , χαρακτηρίζοντας «κολοσσιαία παγίδα φτώχειας» την πολιτική των υπερπλεονασμάτων.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων 2012 – 2014 κατηγορεί την κυβέρνηση ότι λειτουργεί ως παραδικαστικό κύκλωμα, σε μία διαρκή προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, ενώ κάνει λόγο για συστηματική επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του επί τη βάσει σκευωριών και συκοφαντιών που έχουν αποδειχθεί παντελώς αστήρικτες.

«Ξέρουν πολύ καλά ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος και έχουν προσπαθήσει πολλές φορές να μου επιτεθούν χωρίς όρους και χωρίς όρια. Αλλά απεδείχθη ότι δεινόν προς κέντρα λακτίζειν, είναι πολύ επώδυνο να χτυπάς το πόδι σου στο καρφί», αναφέρει χαρακτηριστικά και καλεί τον Πρωθυπουργό σε μονομαχία πολιτικής ηθικής.

Η χώρα, τονίζει σε μία από τις απαντήσεις του ο κ. Βενιζέλος,  οδηγείται σε απόλυτο αδιέξοδο. «Είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να συζητάμε υπό όρους δήθεν κανονικότητας ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και βαδίζει σε μια νέα εποχή και ‘άντε να κάνουμε μια κεντροαριστερή συμμαχία’ και ‘άντε να εφαρμόσουμε προοδευτικές πολιτικές’;» διερωτάται για να συμπληρώσει σχετικά:

«Σε ποια χώρα; Σε μια χώρα η οποία δεν έχει τραπεζικό σύστημα, δεν έχει ασφαλιστικό σύστημα, δεν έχει Δημόσια Διοίκηση, δεν έχει εκπαιδευτικό σύστημα, σε μια χώρα στην οποία η Δικαιοσύνη εργαλειοποιείται από την κυβέρνηση κατά ωμό τρόπο, γιατί η κυβέρνηση λειτουργεί ως παραδικαστικό κύκλωμα.

»(…) και έχω πολλά παραδείγματα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, κυρίως στο μαλακό της υπογάστριο, που είναι οι πειθαρχικές και ποινικές διώξεις κατά εκβιαζομένων με τον τρόπο αυτόν δικαστών. Έχω δει επώνυμες καταγγελίες εισαγγελικών λειτουργών. Και επίσης ξέρω πολλές υποθέσεις οι οποίες έχουν ποινική διάσταση συνδεόμενη με την επιχειρηματική δράση. Και όλα αυτά συνδέονται και με το επικοινωνιακό τοπίο».

Στο πλαίσιο αυτό ο Βαγγέλης Βενιζέλος ξεκαθαρίζει ότι η ιδέα για μια μελλοντική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ συναντά «ανυπέρβλητα πολιτικά, προγραμματικά και αξιακά εμπόδια»,  εξηγεί πώς εννοεί το αίτημά του για «στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά και με ποιους όρους θα συμφωνούσε σε μια μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ, χωρίς να παραλείπει να σημειώσει ότι «ένα σημαντικό τμήμα της συντηρητικής παράταξης συνεργάζεται άμεσα ή έμμεσα, αλλά πάντως ανοιχτά, με την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου».

*Ολόκληρη η συνέντευξη του Βαγγελη Βενιζέλου ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...