784
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο συνέδριο «Η Ελλάδα Μετά» από τον Κύκλο Ιδεών για την εθνική ανασυγκρότηση | Ιntimenews / Γιάννης Κώτσιαρης

Βενιζέλος: Εξεταστική για το «εθνικό έγκλημα» Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2017, 18:24
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο συνέδριο «Η Ελλάδα Μετά» από τον Κύκλο Ιδεών για την εθνική ανασυγκρότηση
|Ιntimenews / Γιάννης Κώτσιαρης

Βενιζέλος: Εξεταστική για το «εθνικό έγκλημα» Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2017, 18:24

Εξεταστική για τον Αλέξη Τσίπρα και τα πεπραγμένα του τόσο κατά τους πρώτες μήνες της διακυβέρνησής του όσο και κατά την περίοδο που προετοίμαζε την άνοδό του στην εξουσία, προμηνύει ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

«Τα θέματα που αφορούν τη δικαιοσύνη θα τα χειριστεί η Δικαιοσύνη. Τα θέματα που αφορούν τη Βουλή και τις ευθύνες των μελών της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού θα τα χειριστεί η επόμενη Βουλή, ξεκινώντας από μία εξεταστική επιτροπή, η οποία πρέπει οπωσδήποτε να γίνει», τόνισε σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM 99,5 και εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον Πρωθυπουργό.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για κατασυκοφάντηση και απαξίωση του έργου των προηγούμενων κυβερνήσεων από το ΣΥΡΙΖΑ με βαρύ, όμως, κόστος για τη χώρα και υπονόμευση της προοπτικής της.

Οπως εξήγησε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «ο κ. Τσίπρας, παρά την υποτιθέμενη στροφή του και παρά το γεγονός ότι θέλει να εμφανίζεται σήμερα με μια νέα ρητορεία, ως ευρωπαίος, δήθεν, σοσιαλδημοκράτης ο οποίος θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα με τους πιστωτές της χώρας, στην ουσία δεν μπορεί να το κάνει γιατί στη ρίζα του προβλήματος είναι η ίδια η παρουσία της κυβέρνησής του που μεγαλώνει το λεγόμενο country risk».

Με αφορμή όσα έχουν έρθει στο φως από τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη για την περίφημη διαπραγμάτευση το πρώτο εξάμηνο του 2015, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για κατάντημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Ο τρόπος με τον οποίο γινόταν και γίνεται η λεγόμενη διαπραγμάτευση, είναι ένας διαρκής κίνδυνος», υποστήριξε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας τους μεγάλους κινδύνους που πέρασε η χώρα την κρίσιμη εκείνη περίοδο.

«Αυτοί που πούλησαν ένα παραμύθι ότι υπήρχαν εύκολες λύσεις, ότι μπορούσε να ακολουθηθεί μια εναλλακτική πολιτική, είναι αυτοί οι κύριοι που τώρα αποκαλύπτεται ότι προσπαθούσαν να συναντηθούν με τον Μαδούρο στη Μόσχα, ότι πήγαιναν να συζητήσουν με τη Ρωσία αν θα δοθεί στρατιωτική βάση στην Κρήτη, που περίμεναν να πάρουν πετρέλαιο με ευνοϊκούς όρους, δάνειο από την Κίνα, που έπαιζαν με το Νομισματοκοπείο και με την αλλαγή του νομίσματος και με την έξοδο της χώρας από το ευρώ», παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος και μίλησε για «εθνικό έγκλημα» που δεν ολοκληρώθηκε χάρη στους ξένους. Γιατί όπως εξήγησε, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για περικοπή μισθών και συντάξεων, αλλά για αλλαγή γεωγραφικής θέσης της χώρας, η οποία από ευρωπαϊκή χώρα μετατρέπεται σε τριτοκοσμική.

«Ο Θεός είναι σκανδαλωδώς φιλέλληνας»

Ενδιαφέρον έχει μια αποστροφή του λόγου του κ. Βενιζέλου όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση του μέσου πολίτη.

«Δεν υπάρχει μέσος έλληνας πολίτης», απάντησε, για να συμπληρώσει: «Εχει καταργηθεί αυτό το στατιστικό φαινόμενο γιατί αυτή τη στιγμή συντελείται μια επίθεση πλήρους αποσάθρωσης των μεσαίων στρωμάτων. Η κατάργηση της λεγόμενης μεσαίας τάξης είναι ότι χειρότερο συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Αυτό δεν επιτρέπει στην κοινωνία να έχει ραχοκοκκαλιά και να ζει αυτό που κάποτε ήταν το ελληνικό όνειρο. Και πρέπει να ξανακάνουμε το ελληνικό όνειρο πραγματικότητα. Δηλαδή την κινητικότητα. Τη δυνατότητα να βελτιώνεις τη θέση σου μέσα σε μία γενιά. Αυτό που μοιάζει πολύ και με το λεγόμενο αμερικάνικο όνειρο. Αυτό είναι νομίζω το πιο αρνητικό από όλα. Δηλαδή, η αλλαγή της διαστρωμάτωσης.  Τώρα, να σας πω ότι για μένα όλα αυτά, οι αποκαλύψεις του κ. Βαρουφάκη, όλα αυτά που λέει ο κ. Λαφαζάνης, η περιγραφή του κλίματος των συζητήσεων μέσα στο Eurogroup, των συζητήσεων με τον κ. Σόιμπλε, .. για μένα όλα αυτά ανακαλούν εικόνες, εμπειρίες, την οσμή του πράγματος. Ξέρω καλά τις κινήσεις, την ανθρωπολογία όλων αυτών των καταστάσεων, και καταλαβαίνω από ποιους κινδύνους πέρασε η χώρα. Δηλαδή τι θα μπορούσε να συμβεί και ευτυχώς δεν συνέβη επειδή όπως έχουμε πει πολλές φορές, ο θεός είναι σκανδαλωδώς φιλέλληνας και μας κρατάει όρθιους…» 

Συνεχίζοντας την κριτική του προς τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και τον τρόπο που ήλθαν και διατηρήθηκαν στην εξουσία, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι συντελέστηκε ένα «πλήρες δημοκρατικό έγκλημα», «ένα έγκλημα εις βάρος της κυριαρχίας του ελληνικού λαού, αλλά, και εις βάρος της ικανότητας του ελληνικού λαού να αξιολογεί τα πράγματα, του τρόπου σκέπτεσθαι του ελληνικού λαού».

Γι’ αυτό, συνέχισε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «η ελληνική κοινωνία δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο εξαπατήθηκαν οι έλληνες πολίτες». Γιατί πρόκειται για ένα «έγκλημα κατά της δημοκρατίας, κατά του έθνους, και της κοινής λογικής. Και όλα αυτά», τόνισε, «ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ δεν τα έκαναν ως ψευδαίσθηση, τα έκαναν ως ιδεοληψία, ως τυχοδιωκτισμό και ως κυνική άσκηση της πολιτικής. Με μόνο στόχο την εξουσία. Τίποτα άλλο».

Σύμφωνα τέλος με τον κ. Βενιζέλο, πέρα από την εξαπάτηση των πολιτών, το χειρότερο που έχει συμβεί τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- της μεσαίας τάξης, και στο σημείο κατήγγειλε επίθεση πλήρους αποσάθρωσης των μεσαίων στρωμάτων από την κυβέρνηση. Η εξέλιξη αυτή, τόνισε, δεν επιτρέπει στην κοινωνία να ζει αυτό που κάποτε ήταν το ελληνικό όνειρο, τη δυνατότητα δηλ. να βελτιώνεις τη θέση σου μέσα σε μία γενιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...