417
Ενας Σούπερμαν από τη Βενεζουέλα... φτυστός ο πρόεδρος |

Βενεζουέλα: Ο «Σούπερ Μουστάκιας» Μαδούρο τώρα και σε καρτούν

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2022, 21:42
Ενας Σούπερμαν από τη Βενεζουέλα... φτυστός ο πρόεδρος
|

Βενεζουέλα: Ο «Σούπερ Μουστάκιας» Μαδούρο τώρα και σε καρτούν

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2022, 21:42

Μία χώρα γονατισμένη από την ανθρωπιστική και οικονομική κρίση με έξι εκατομμύρια πρόσφυγες τα τελευταία χρόνια, λίγο λιγότερους από τη Συρία, ούτε ένας υπερήρωας δεν μπορεί να την βοηθήσει, κι ας είναι και ο Σούπερ… Μουστάκιας.

Για τη Βενεζουέλα ο λόγος, όπου το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο ετοίμασε την εκδοχή του αρχηγού του σε καρτούν και την προβάλλει στην τηλεόραση, προκαλώντας ειρωνικά σχόλια από τους αντιπάλους του.

Ο ιπτάμενος Σούπερ Μουστάκιας, κάτι μεταξύ Σούπερμαν και Μαδούρο στο νεότερό του και πιο μυώδες, με κόκκινη κάπα και μπλε κολάν, κατατροπώνει «ηλεκτρομαγνητικά» αμερικανικά drones στον ουρανό, τα οποία είχαν στόχο το ηλεκτρικό δίκτυο της Βενεζουέλας. Ετσι προλαμβάνει τη διακοπή ρεύματος και σώζει έναν ασθενή στο χειρουργείο, όπως δείχνει το πρώτο επεισόδιο της σειράς κινουμένων σχεδίων, που προβλήθηκε τον Δεκέμβριο,  σημειώνει η Telegraph.

Σε άλλο επεισόδιο, δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης (όχι δεν είναι ο… Γκουαϊντό), ο Χένρι Ράμος Αλουπ και ο Χούλιο Μπόρχες, παρουσιάζονται ως… κότες. Η μία μάλιστα (ο Μπόρχες) κλωσσά ένα αυγό από τον φόβο της για τα ηρωϊκά κόλπα του Σούπερ Μουστάκια.

Ο Μπόρχες βέβαια είδε το επεισόδιο και απάντησε στο Twitter ανεβάζοντας φωτογραφία Βενεζουελανών να ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια, σχολιάζοντας: «Αυτή είναι η αλήθεια. Ο Σούπερ Καταστροφέας της Βενεζουέλας. Ο Μαδούρο είναι μιζέρια και διαφθορά».

Στο επόμενο επεισόδιο, ο μυστακοφόρος υπερήρωας σκοτώνει ένα γιγαντιαίο θαλάσσιο τέρας, το οποίο έχει στείλει -ποιος άλλος;- ο κακός Λευκός Οίκος για να μπλοκάρει τα πλοία από την Κίνα, την Κούβα και τη Ρωσία, που μεταφέρουν εμβόλια κατά του κορονοϊού στη Βενεζουέλα. Ο ένοικος του Οβάλ Γραφείου, που έχει τα πορτοκαλοξανθιά μαλλιά του Ντόναλντ Τραμπ, δεν κρύβει τον εκνευρισμό του.

Φτυστός ο Μαδούρο, αλλά πιο νέος και μυώδης, ο υπερήρωας του καρτούν

Οπως σημειώνει ο Γκιγιέρμο Ζουμπιλάγκα, από το Συμβούλιο της Αμερικανικής Ηπείρου, μία δεξαμενή σκέψης στη Νέα Υόρκη, το καρτούν είναι ένα εργαλείο προπαγάνδας του καθεστώτος Μαδούρο, στο οποίο έχει επενδύσει κρατικό χρήμα.

«Πρόκειται για ένα Οργουελικό, επαναλαμβανόμενο ισχυρό μήνυμα προς τον λαό, πως ό,τι και να κάνετε, εμείς (το δικτατορικό καθεστώς) δεν πρόκειται να πάμε πουθενά. Το καρτούν επηρεάζει τον λαό που δεν έχει άλλη επιλογή από το να βλέπει την τηλεόραση και να ακούει το ραδιόφωνο που ελέγχει το καθεστώς» είπε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, ο κορονοϊός παρουσιάζει έξαρση στη χώρα και ο Ζουμπιλάγκα θεωρεί ότι είναι απίθανο να έχει εμβολιαστεί πλήρως το 53% του πληθυσμού, όπως ισχυρίζεται ο Μαδούρο, σε μία κάποτε πλούσια χώρα, όπου μετά από δύο δεκαετίες ενός διεφθαρμένου καθεστώτος, το 90% ζει κάτω από το όριο φτώχειας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...