321
Ναρκωτικές ουσίες όπως η κεταμίνη ανιχνεύθηκαν σε σφηνάκια που προσφέρθηκαν σε ορισμένα από τα θύματα | Shutterstock/New Africa

Βέλγιο: Ιδιοκτήτες μπαρ κατηγορούνται ότι βίασαν 41 γυναίκες

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2025, 19:25
Ναρκωτικές ουσίες όπως η κεταμίνη ανιχνεύθηκαν σε σφηνάκια που προσφέρθηκαν σε ορισμένα από τα θύματα
|Shutterstock/New Africa

Βέλγιο: Ιδιοκτήτες μπαρ κατηγορούνται ότι βίασαν 41 γυναίκες

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2025, 19:25

Οι βελγικές αρχές διερευνούν φερόμενους βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον 41 γυναικών, στα ποτά των οποίων πιστεύεται ότι αναμίχθηκαν ναρκωτικές ουσίες. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, μέχρι στιγμής τρεις ιδιοκτήτες και μάνατζερ τοπικών μπαρ της πόλης Κόρτρεϊκ, στη δυτική Φλάνδρα, έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι.

Οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ναρκωτικά αναμίχθηκαν στα ποτά των γυναικών με στόχο την αναισθητοποίησή τους, πριν τις σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον τους. Ενα από τα ναρκωτικά που ανιχνεύθηκαν είναι και η κεταμίνη, γενικό αναισθητικό που χρησιμοποιείται για ψυχαγωγικούς σκοπούς, λόγω των παραισθησιογόνων παρενεργειών του.

Οι ερευνητές της βελγικής αστυνομίας ισχυρίζονται ότι οι τρεις βασικοί ύποπτοι, που διευθύνουν τα μπαρ όπου φέρεται να εκδηλώθηκαν οι επιθέσεις στην πόλη του βορειοδυτικού Βελγίου, συζητούσαν τις παράνομες ενέργειές τους μεταξύ τους.

«Υπάρχουν ήδη 41 θύματα που έχουν αναγνωριστεί για την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Δεκέμβριο του 2024, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για πιθανή ταυτοποίηση και άλλων» δήλωσε την Πέμπτη ο Γκριτ ντε Πρεστ, εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Δυτικής Φλάνδρας. Ο ένας εκ των τριών κατηγορουμένων έχει ήδη συλληφθεί.

Ο δεύτερος αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου την προσεχή Πέμπτη, ενώ ο τρίτος αφέθηκε ελεύθερος μετά από σειρά συλλήψεων που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη. Οι τρεις ιδιοκτήτες και μάνατζερ ισάριθμων μπαρ κατηγορούνται για βιασμούς, σεξουαλικές επιθέσεις και παράνομη χορήγηση επιβλαβών ουσιών, σύμφωνα με το γραφείο της τοπικής εισαγγελίας.

«Στις νεαρές γυναίκες προσφέρθηκαν σφηνάκια αλκοόλ, συχνά με γεύση αμαρέτο. Το επόμενο πρωί ξύπνησαν νυσταγμένες, σε ένα άγνωστο κρεβάτι ή στο δικό τους, με ξεκάθαρα στοιχεία σεξουαλικής κακοποίησης» λέει ο Τομ Γιάνσενς, επίσης εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα, στη δημόσια τηλεόραση της φλαμανδικής τηλεόρασης VRT.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου, Μπερνάρ Κουιντίν, καταγγέλλει τις φερόμενες επιθέσεις ως «απαράδεκτες», ενώ σχολιάζει πόσο εύκολη έχει γίνει πλέον η απόκτηση ποσοτήτων κεταμίνης. «Οσο το συγκεκριμένο ναρκωτικό μπορεί να αποκτηθεί εύκολα και φθηνά, τόσο ευκολότερη είναι η διάπραξη εγκλημάτων» πρόσθεσε ο υπουργός, καταλήγοντας: «Οι γυναίκες πρέπει να μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια όπου και όποτε επιθυμούν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...