183
Ο βασιλιάς Κάρολος συνομιλεί με τον Εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, στο Ντουμπάι | REUTERS/Amr Alfiky

Βασιλιάς Κάρολος: Η Γη δεν μας ανήκει – εμείς ανήκουμε στη Γη

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2023, 13:17
Ο βασιλιάς Κάρολος συνομιλεί με τον Εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, στο Ντουμπάι
|REUTERS/Amr Alfiky

Βασιλιάς Κάρολος: Η Γη δεν μας ανήκει – εμείς ανήκουμε στη Γη

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2023, 13:17

«Να γίνει η σύνοδος COP28 σημείο καμπής», για ουσιαστική δράση έναντι της κλιματικής αλλαγής προέτρεψε ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Αγγλίας, κατά την ομιλία του στο Ντουμπάι, απευθυνόμενος στους παγκόσμιους ηγέτες των 198 χωρών που συμμετέχουν στη διεθνή σύνοδο για το κλίμα.

Ο βρετανός μονάρχης προειδοποίησε ότι, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, βρισκόμαστε «εκτός τροχιάς» στην αντιστροφή της κλιματικής αλλαγής και κάλεσε για «ουσιαστική μεταρρυθμιστική δράση», προσθέτοντας ότι «η Γη δεν μας ανήκει. Εμείς ανήκουμε στη Γη».

Ο Κάρολος, πιστός στις ιδέες του για την προστασία του περιβάλλοντος, αναφέρθηκε στην αρμονία της φύσης. Εξάλλου η αρμονική συνύπαρξη των ειδών στη φύση είναι και το θέμα ενός βιβλίου του, που εκδόθηκε πριν από χρόνια και για το οποίο είναι ιδιαίτερα περήφανος.

Απαισιόδοξος ο Γκέιτς

Από την πλευρά του, ο Μπιλ Γκέιτς, ο ιδρυτής της Microsoft –γνωστός για τη φιλανθρωπική δράση του αναφορικά με το περιβάλλον–, επανέλαβε ότι έχει παραιτηθεί από τον στόχο της συγκράτησης της ανόδου της θερμοκρασίας έως το όριο του 1,5 βαθμού Κελσίου μέχρι το 2030, αλλά τόνισε ότι χάρη στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, φαίνεται ότι αποφεύγουμε το χειρότερο σενάριο της αύξησης κατά 4 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...