190
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε στο Αμάν με τον ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφάντι, με στόχο την αποτροπή επέκτασης των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή. | REUTERS/Evelyn Hockstein/Pool

Βασιλιάς Ιορδανίας προς Μπλίνκεν: Να αποφευχθεί ένας ατελείωτος κύκλος βίας

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2024, 12:47
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε στο Αμάν με τον ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφάντι, με στόχο την αποτροπή επέκτασης των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.
|REUTERS/Evelyn Hockstein/Pool

Βασιλιάς Ιορδανίας προς Μπλίνκεν: Να αποφευχθεί ένας ατελείωτος κύκλος βίας

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2024, 12:47

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν συνεχίζει σήμερα στην Ιορδανία τη διπλωματική του περιοδεία στη Μέση Ανατολή, επιθυμώντας να εξασφαλίσει ότι δεν θα εξαπλωθεί η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και ότι θα αποφευχθεί «ένας ατελείωτος κύκλος βίας».

Ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας προειδοποίησε τον Aντονι Μπλίνκεν για τις «καταστροφικές συνέπειες» της συνέχισης των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού.

Ο μονάρχης τόνισε εξάλλου στον αμερικανό ΥΠΕΞ ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ώστε να πιέσει το Ισραήλ να συμφωνήσει σε άμεση εκεχειρία στη Γάζα.

Ο Μπλίνκεν, που έφτασε στο Αμάν το βράδυ του Σαββάτου, θα επισκεφθεί το κέντρο του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP), όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος από το περιβάλλον του υπουργού.

Σε σύντομη δήλωσή του το Σάββατο από το αεροδρόμιο των Χανίων στην Κρήτη, έπειτα από τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Μπλίνκεν τόνισε πως «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η σύγκρουση δεν θα εξαπλωθεί».

«Μία από τις πραγματικές ανησυχίες είναι τα σύνορα μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου και επιθυμούμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση» πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...