199
|

Βασιλακόπουλος: Ο εγκλεισμός θα κρατήσει ακόμα δύο με τρεις μήνες

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2021, 11:20

Βασιλακόπουλος: Ο εγκλεισμός θα κρατήσει ακόμα δύο με τρεις μήνες

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2021, 11:20

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, δήλωσε ότι ο εγκλεισμός θα κρατήσει ακόμα δύο με τρεις μήνες, αλλά ότι το Πάσχα –που παρεμπιπτόντως πέφτει εφέτος Μάιο– η Ελλάδα θα είναι μια εντελώς διαφορετική χώρα.

Το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλό και από Σεπτέμβριο η κοινωνία θα λειτουργεί σχεδόν φυσιολογικά, εκτίμησε το πρωί σε συνέντευξή του στο Mega.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, η κόπωση των ανθρώπων είναι κατανοητή, ωστόσο πρέπει όλοι να κάνουν ένα τελευταίο κουράγιο, καθώς, όπως είπε, υπάρχει τεράστιο φως στην άκρη του τούνελ, που δεν είναι μακρά.

Σχετικά με τα εμβόλια, είπε ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν εμβολιαστεί όλες οι ευπαθείς ομάδες και η πίεση στο σύστημα υγείας θα είναι μικρότερη. «Ολα τα εμβόλια είναι απολύτως αποτελεσματικά στο να μας προφυλάσσουν από τη σοβαρή νόσο», διευκρίνισε και εξήγησε ότι το ποσοστό αποτελεσματικότητας σημαίνει πως αν κάποιος κολλήσει κορονοϊό ενώ έχει κάνει εμβόλιο, δεν θα παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα.

Τέλος, «σαν πολιτεία και κοινωνία πρέπει να βρούμε μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στο υγειονομικό κόστος και το οικονομικό και κοινωνικό κόστος», τόνισε ο καθηγητής και εξήγησε ότι η εναλλασσόμενη εφαρμογή μέτρων οφείλεται στη συμπεριφορά των πολιτών, η οποία αλλάζει τελείως τα δεδομένα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...