226
Ο καθηγητής Βασιλακόπουλος στη συνέντευξή του το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1 | ANT1/WebTV/CreativeProtagon

Βασιλακόπουλος: Γιατί το lockdown δεν απέδωσε

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 09:01
Ο καθηγητής Βασιλακόπουλος στη συνέντευξή του το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1
|ANT1/WebTV/CreativeProtagon

Βασιλακόπουλος: Γιατί το lockdown δεν απέδωσε

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 09:01

Η κατάσταση με την πανδημία στη χώρα μας είναι ανησυχητική, αλλά είναι καλύτερη από αυτήν που βρισκόμασταν τον Νοέμβριο, εκτίμησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, όπου και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το παρατεταμένο lockdown δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

«Το πρόβλημα είναι εντονότερο στην Αττική, αλλά στην υπόλοιπη Ελλάδα είμαστε καλύτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στον δείκτη θετικότητας που ανέβηκε το Σαββατοκύριακο πάνω από το 6% και εξήγησε ότι πάντα τα Σαββατοκύριακα ο δείκτης θετικότητας είναι υψηλότερος, καθώς τεστ κάνουν κυρίως αυτοί που έχουν σοβαρά συμπτώματα.

Οσο για τους λόγους που το lockdown δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, είπε ότι ο κόσμος δικαιολογημένα έχει κουραστεί και βρίσκει τεχνάσματα για να αποφύγει τα μέτρα. Για τον λόγο αυτόν, τόνισε, θα πρέπει να αναζητήσουμε ένα νέο μείγμα μέτρων, που θα εκτονώσει την κούραση των πολιτών.

Ο κ. Βασιλακόπουλος τάχθηκε κατά της εφαρμογής του SMS στο 13032 για τις αγορές των καταναλωτών, προβλέποντας ότι θα δημιουργήσει μεγάλο συνωστισμό και αντιπρότεινε τo λιανεμπόριο να ανοίξει με τη μέθοδο click in shop.

Χαρακτήρισε εξάλλου λογικό να υπάρχουν διαφορετικές οδηγίες για τις μάσκες, καθώς έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ότι η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός και όλα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα.

Κλείνοντας, ο καθηγητής ζήτησε λίγη ακόμη υπομονή, εκτιμώντας ότι με την πρόοδο των εμβολιασμών, το καλοκαίρι θα είμαστε κοντά στην επιστροφή στην κανονικότητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...