286
Κρεσέντο βαρεμάρας και αδιαφορίας, από την Κρεσάντα Γουίλιαμς, την τηλεφωνήτρια που έκλεινε το τηλέφωνο στα μούτρα πολιτών που καλούσαν στα επείγοντα, επειδή δεν είχε όρεξη να τους μιλήσει |

Βαριόταν να εξυπηρετήσει κλήσεις στα επείγοντα και έκλεινε το τηλέφωνο σε πολίτες

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2018, 13:29
Κρεσέντο βαρεμάρας και αδιαφορίας, από την Κρεσάντα Γουίλιαμς, την τηλεφωνήτρια που έκλεινε το τηλέφωνο στα μούτρα πολιτών που καλούσαν στα επείγοντα, επειδή δεν είχε όρεξη να τους μιλήσει
|

Βαριόταν να εξυπηρετήσει κλήσεις στα επείγοντα και έκλεινε το τηλέφωνο σε πολίτες

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2018, 13:29

Θα ήταν μια πάρα πολύ αστεία είδηση αν δεν ήταν τόσο τραγική. Φανταστείτε ότι σας συμβαίνει κάτι φριχτό, βρίσκεστε σε άμεσο κίνδυνο, παίρνετε το «100» και αντί να σας βοηθήσουν, σας το κλείνουν στη μούρη, επειδή, πολύ απλά, δεν έχουν όρεξη να σας μιλήσουν!

Η 44χρονη Κρενσάντα Γουίλιαμς, μια γυναίκα που εργαζόταν στο Κέντρο Επειγόντων στο Χιούστον του Τέξας επί 16 μήνες, θα ήταν καταδικασμένη στην ανωνυμία, αν δεν ήταν τόσο κυκλοθυμική, που τελικά, έγινε παγκοσμίως διάσημη.

Οπως αναφέρει και δημοσίευμα του BBC,  η πρώην τηλεφωνήτρια κρίθηκε ένοχη από δικαστήριο του Χιούστον, επειδή έκλεινε συστηματικά το τηλέφωνο σε όσους πάσχιζαν να αναφέρουν επείγοντα περιστατικά στις Αρχές. Η ποινή της είναι φυλάκιση δέκα ημερών και η ίδια θα τεθεί υπό επιτήρηση για διάστημα 18 μηνών.

Οι προϊστάμενοί της αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την Κρενσάντα, όταν διαπίστωσαν ότι είχαν αυξηθεί ασυνήθιστα πολύ οι «σύντομες κλήσεις», διάρκειας μικρότερης των 20 δευτερολέπτων.

Για κακή της τύχη, η βάση δεδομένων της αρμόδιας υπηρεσίας, καταγράφει ποιος κλείνει πρώτος το τηλέφωνο. Αν δηλαδή το κάνει ο χειριστής του κέντρου, ο καλών, ή και οι δύο ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με τα αδιάσειστα στοιχεία, η Γουίλιαμς είχε κλείσει το τηλέφωνο στα μούτρα χιλιάδων άμοιρων πολιτών, οι οποίοι ζητώντας απεγνωσμένοι βοήθεια, ήταν διπλά άτυχοι, καθώς εκείνη τη στιγμή, τύχαινε να σηκώσει το τηλέφωνο η βαριεστημένη υπάλληλος.

Οπως ανέφερε και η ίδια στους εισαγγελείς, η 44χρονη συχνά έκλεινε το τηλέφωνο επειδή εκείνη την ώρα δεν είχε όρεξη να μιλήσει σε κανέναν. Και μπορεί αυτό που έκανε να τιμωρήθηκε ως «πλημμέλημα», αν αναλογιστούμε όμως ότι στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκονταν άνθρωποι που εκείνη τη στιγμή ήθελαν να καταγγείλουν εκτός από τροχαίες παρεμβάσεις, ακόμη και ληστείες ή ανθρωποκτονίες, τα εγκλήματα που διαπράχθησαν εξαιτίας μιας τηλεφωνήτριας με ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα, είναι πολύ πιο σοβαρά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...