233
Ενας άνδρας ξεπλένει τα αίματα από το πεζοδρόμιο απέναντι από το γήπεδο της ΑΕΚ | REUTERS/Louiza Vradi

UEFA για τα επεισόδια: Αναμένουμε συλλήψεις – πότε θα γίνει ο αγώνας

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2023, 15:29
Ενας άνδρας ξεπλένει τα αίματα από το πεζοδρόμιο απέναντι από το γήπεδο της ΑΕΚ
|REUTERS/Louiza Vradi

UEFA για τα επεισόδια: Αναμένουμε συλλήψεις – πότε θα γίνει ο αγώνας

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2023, 15:29

Ανακοίνωση για τα επεισόδια με νεκρό 29χρονο στη Νέα Φιλαδέλφεια που προκάλεσαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεπ με τη συνδρομή οπαδών του Παναθηναϊκού, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, εξέδωσε η UEFA, το μεσημέρι της Τρίτης.

«Η UEFA εκφράζει τη βαθιά λύπη της για τα φρικτά επεισόδια που έλαβαν χώρα χθες το βράδυ στην Αθήνα και είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια μιας ζωής. Εκφράζοντας τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θύματος, στην ΠΑΕ ΑΕΚ και στους φιλάθλους της, θα θέλαμε να επαναλάβουμε ότι η βία δεν έχει θέση στο άθλημά μας και αναμένουμε ότι οι υπεύθυνοι για αυτή την τρομερή πράξη θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια, σημειώνεται ότι «μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια και σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, η UEFA αποφάσισε ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να διεξαχθεί απόψε ο αγώνας μεταξύ της ΑΕΚ και της Ντιναμό. Σύμφωνα με το άρθρο 26.01 των κανονισμών του UEFA Champions League 2023/24, ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί απόψε στο γήπεδο της Αγίας Σοφίας στην Αθήνα, αναβάλλεται».

«Ο αγώνας Ντιναμό-ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ θα διεξαχθεί την Τρίτη 15 Αυγούστου 2023, όπως προγραμματίστηκε. Η UEFA βρίσκεται σε επαφή με τους δύο συλλόγους για να επιβεβαιώσει την ημερομηνία διεξαγωγής του επαναπρογραμματισμένου αγώνα μεταξύ AEK και Ντιναμό, δηλαδή είτε την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023 είτε το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023», κατέληξε η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...