401
Η εισβολή των κουκουλοφόρων στην πλατεία. «Δεν αξίζει αυτό στη Νέα Σμύρνη» είπε ο δήμαρχος της πόλης | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Τζουλάκης: Ο Νεοσμυρνιώτης την πονάει την πόλη του – κάποιοι όμως καλούσαν σε συγκέντρωση

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2021, 17:19
Η εισβολή των κουκουλοφόρων στην πλατεία. «Δεν αξίζει αυτό στη Νέα Σμύρνη» είπε ο δήμαρχος της πόλης
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Τζουλάκης: Ο Νεοσμυρνιώτης την πονάει την πόλη του – κάποιοι όμως καλούσαν σε συγκέντρωση

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2021, 17:19

Η επόμενη ημέρα για τη Νέα Σμύρνη, η επόμενη ημέρα μια νύχτας εφιαλτικής και πρωτόγνωρης για τους κατοίκους, ήταν αυτή της επούλωσης των πληγών. Αλλά και της αναζήτησης του τι συνέβη και αυτή η φιλήσυχη και όμορφη συνοικία της Αθήνας μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη.

Ετσι τη χαρακτήρισε, «εμπόλεμη ζωνη», ο δήμαρχος της Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, o οποίος όλη τη νύχτα επέβλεπε την κολοσσιαία για τα δεδομένα του δήμου επιχείρηση καθαρισμού της πόλης από τα απομεινάρια των επεισοδίων και των καταστροφών.

Μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στον ραδιοσταθμό Alpha 98,9 και αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας για την προσπάθειά τους –«η εικόνα σήμερα δεν έχει σχέση με τη χθεσινοβραδινή, που είχαμε πολλούς κάδους κατεστραμμένους, σπασμένα παρμπρίζ αυτοκινήτων, καμένα δέντρα, ξηλωμένα πεζοδρόμια. Ολα τα ΑΤΜ καταστράφηκαν και σε κάποια μαγαζιά κατέβασαν τις βιτρίνες»– έθεσε κάποιους προ των ευθυνών τους. «Ξέραμε τι θα συμβεί» είπε σε ένα σημείο.

«Μου προξένησε μεγάλη εντύπωση, που δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και ο πρώην δήμαρχος καλούσαν σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία όταν τα κρούσματα έχουν φτάσει τις 3.000. Μήπως αναλαμβάνουν και αυτοί την ευθύνη;», διερωτήθηκε, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στον προκάτοχό του στη δημαρχία Γιώργο Κουτελάκη.

Ακολούθως περιέγραψε την ανθρωπογεωγραφία της συγκέντρωσης. «Αν δείτε τι κατέβαινε από τον σταθμό του Μετρό στον Νέο Κόσμο… Ερχονταν μπουλούκι στη Βενιζέλου. Πιστεύω ότι τα 4/5 δεν ήταν κάτοικοι Νέας Σμύρνης. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα πήγαινε σε μια συγκέντρωση αυτή τη στιγμή. Ξέραμε την κατάληξη και γλιτώσαμε τα χειρότερα» σημείωσε ο κ. Τζουλάκης, εννοώντας ότι ευτυχώς δεν είχαμε θύματα. Τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τον δικαιώνουν: στη Νέα Σμύρνη δόθηκε ραντεβού για επεισόδια και ό,τι άλλο.

«Οταν καιγόταν η πόλη μου, πόναγε η ψυχή μου. Ηταν μια ήσυχη συνοικία η Νέα Σμύρνη», προσέθεσε μη μπορώντας να συγκρατήσει τη συγκίνησή του.

«Δεν αξίζει αυτό στη Νέα Σμύρνη, στους πολίτες μας, στα παιδιά μας. Καλούμε τους δημότες της Νέας Σμύρνης να σταθούν δίπλα μας, καταδικάζοντας όλους τους υποκινητές των επεισοδίων, κάθε είδους (…)Να προασπίσουν το κράτος Δικαίου και την ασφάλεια έναντι της πανδημίας και έναντι των πολιτών μας» συμπλήρωσε. «Δεν δεχόμαστε η Νέα Σμύρνη να μετατρέπεται σε παιχνίδι πολιτικών σκοπιμοτήτων και αντιπαραθέσεων» τόνισε.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι αυτοί που έκαναν τις καταστροφές δεν ήταν από την πόλη. «Κάποιος Νεοσμυρνιώτης την πονάει πόλη του, δεν θα κατέστρεφε την πόλη του, είναι πολιτισμένος και δημοκρατικός ο λαός της Νέας Σμύρνης», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...