643
O Κόλιν Γκρέι στις φωτογραφίες της σύλληψής του μετά το φονικό που διέπραξε ο 14χρονος γιος του | Barrow County Sheriff's Office/Handout via REUTERS

Τζόρτζια: Ο πατέρας του έφηβου μακελάρη κατηγορείται για ανθρωποκτονία

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2024, 09:31
O Κόλιν Γκρέι στις φωτογραφίες της σύλληψής του μετά το φονικό που διέπραξε ο 14χρονος γιος του
| Barrow County Sheriff's Office/Handout via REUTERS

Τζόρτζια: Ο πατέρας του έφηβου μακελάρη κατηγορείται για ανθρωποκτονία

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2024, 09:31

Ο πατέρας του εφήβου που συνελήφθη για την πολύνεκρη επίθεση στο σχολείο της Τζόρτζια συνελήφθη και αυτός, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτείας.

Ο 54χρονος Κόλιν Γκρέι είναι ο πατέρας του Κολτ Γκρέι, του 14χρονου που πυροβόλησε θανάσιμα δύο μαθητές και δύο δασκάλους στο λύκειο των Απαλαχίων, στο Γουάιντερ, την περασμένη Τετάρτη.

Οπως ανέφερε και ο Guardian, o Κόλιν Γκρέι κατηγορείται για τέσσερις ανθρωποκτονίες από αμέλεια, δύο δολοφονίες δεύτερου βαθμού, ενώ αντιμετωπίζει και οκτώ κατηγορίες για σκληρότητα σε παιδιά το οποίο στην Πολιτεία της Τζόρτζια θεωρείται πλημμέλημα.

«Οι κατηγορίες συνδέονται άμεσα με τις ενέργειες του γιου του, αλλά και με το γεγονός ότι του επέτρεπε να έχει στην κατοχή του πυροβόλο όπλο», είπε στους δημοσιογράφους το βράδυ της Πέμπτης ο Κρις Χόσεϊ, διευθυντής του GBI, του Γραφείου Ερευνών της Τζόρτζια.

«Είναι αποκαρδιωτικό. Ενας νεαρός έφερε ένα όπλο σε ένα σχολείο, διέπραξε μια τρομερή πράξη και αφαίρεσε ζωές και τραυμάτισε ανθρώπους όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Μπάροου, Τζαντ Σμιθ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Ο έφηβος θα δικαστεί ως ενήλικας για τις δολοφονίες των 14χρονων μαθητών Μέισον Σέρμερχορν και Κρίσταν Ανγκούλο και των εκπαιδευτικών Ρίτσαρντ Ασπινγουολ, 39 ετών, και Κριστίνα Ιριμαϊ, 53 ετών, όπως είπε ο Χόσεϊ.

Τουλάχιστον άλλα εννέα άτομα, επτά μαθητές και δύο δάσκαλοι, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής με τραύματα, αλλά όλοι αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως, είπε ο Σμιθ.

Ο Κόλιν Γκρέι μεταφέρθηκε στα κρατητήρια της κομητείας Μπάροου.

Πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, η αστυνομία της Τζόρτζια είχε ανακρίνει τον Κολτ Γκρέι, αφού είχε λάβει πληροφορίες σχετικά με απειλητικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο που έκαναν λόγο για πυροβολισμούς σε σχολείο. Η αστυνομία δεν είχε αρκετά στοιχεία για να τον συλλάβει τότε, σύμφωνα με το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια.

Κατά τη διάρκεια εκείνης της έρευνας, το 2023, ο πατέρας του τότε 13χρονου Κολτ, είχε πει στην αστυνομία ότι είχε κυνηγετικά όπλα στο σπίτι, αλλά ότι ο γιος του δεν είχε πρόσβαση σε αυτά χωρίς επίβλεψη. Ο ίδιος δε ο Κολτ Γκρέι είχε αρνηθεί ότι έκανε τις απειλές στο διαδίκτυο, είπε το FBI.

Οι ερευνητές της πολιτείας της Τζόρτζια και της κομητείας Μπάροου λένε ότι ο Κολτ Γκρέι χρησιμοποίησε ένα τυφέκιο εφόδου «τύπου AR» για να πραγματοποιήσει την επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν οι δύο δάσκαλοι και οι δύο 14χρονοι μαθητές.

Παραμένει αδιευκρίνιστο πώς βρέθηκε στην κατοχή του το όπλο, αλλά και το κίνητρο του δράστη.

Το 2023, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Τζάκσον έκλεισε την υπόθεση, αφού δεν μπόρεσε να τεκμηριώσει ότι ο Γκρέι ήταν συνδεδεμένος με τον λογαριασμό στην πλατφόρμα Discord όπου είχαν γίνει οι απειλητικές αναρτήσεις και «δεν βρήκαν λόγους να ζητήσουν δικαστική απόφαση για κατάσχεση των όπλων της οικογένειας».

«Αυτή συνέβησαν την εποχή που το αγόρι ήταν 13 ετών, και δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να τεκμηριωθεί η υπόθεση», είπε σε συνέντευξή της η Τζάνις Μάνγκουμ, σερίφης της κομητείας Τζάκσον. «Αν λάβουμε δικαστική εντολή ή κατηγορήσουμε κάποιον, τότε παίρνουμε τα πυροβόλα όπλα για φύλαξη».

Ο Κολτ Γκρέι συνελήφθη λίγο μετά τους πυροβολισμούς και τέθηκε υπό κράτηση –χωρίς τη δυνατότητα να αποφυλακιστεί με εγγύηση– στο περιφερειακό κέντρο κράτησης νέων στο Γκέινσβιλ, είπε την Πέμπτη ο Γκλεν Αλεν, διευθυντής επικοινωνίας του τμήματος Δικαιοσύνης Ανηλίκων της Τζόρτζια.

Αναμενόταν να παρουσιαστεί, την Παρασκευή, ενώπιον ενός ανώτερου δικαστηρίου της Τζόρτζια στην κομητεία Μπάροου.

Ενώ οι γονείς συνήθως δεν θεωρούνται ποινικά υπεύθυνοι εάν το παιδί τους πυροβολήσει κάποιον, πρόσφατα γεγονότα δείχνουν ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν κατηγορίες στο μέλλον. Τον Νοέμβριο του 2023, η Ντέζα Τέιλορ, από τη Βιρτζίνια, καταδικάστηκε σε 21 μήνες, όταν ο τότε εξάχρονος γιος της πυροβόλησε τη δασκάλα του.

Πριν από λίγους μήνες ήρθε η καταδίκη των γονέων ενός μαθητή γυμνασίου στο Μίσιγκαν o οποίος είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τέσσερις μαθητές στις 30 Νοεμβρίου. Τον Φεβρουάριο η Τζένιφερ Κράμπλεϊ καταδικάστηκε για τέσσερις ανθρωποκτονίες από αμέλεια. Τον επόμενο μήνα, ο σύζυγός της, Τζέιμς Κράνπλεϊ, καταδικάστηκε για τις ίδιες κατηγορίες. Το ζευγάρι εκτίει ποινές 10 ετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...