247
Ο σεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι (στη μέση) με τον προπονητή της ομάδας Πεπ Γκουαρντιόλα | YouTube

Ο Τζόνσον ζήτησε από τα Εμιράτα να αποσύρουν τη Μάντσεστερ Σίτι από τη νέα λίγκα

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2021, 14:21
Ο σεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι (στη μέση) με τον προπονητή της ομάδας Πεπ Γκουαρντιόλα
|YouTube

Ο Τζόνσον ζήτησε από τα Εμιράτα να αποσύρουν τη Μάντσεστερ Σίτι από τη νέα λίγκα

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2021, 14:21

Μέχρι και το «δεξί του χέρι» έβαλε ο Μπόρις Τζόνσον να πιέσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να αποχωρήσει από εξυφαινόμενη ευρωπαϊκή σούπερ λίγκα ποδοσφαίρου η Μάντσεστερ Σίτι.

Ο βρετανός πρωθυπουργός διεμήνυσε στην κυβέρνηση των ΗΑΕ, μέλος της οποίας είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας, σεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, ότι η συμμετοχή της στη νέα «λίγκα των πλουσίων», θα βλάψει τις σχέσεις των Εμιράτων με τη Βρετανία.

Σύμφωνα με τους Times,το μήνυμα μετέφερε ο λόρδος Ούντνι-Λίστερ, ειδικός απεσταλμένος του Τζόνσον στον Κόλπο, προσδίδοντας διπλωματική χροιά στο ζήτημα που μονοπώλησε την ποδοσφαιρική επικαιρότητα το τελευταίο τριήμερο.

Ο 50χρονος σεΐχης, πρόεδρος του Abu Dhabi United Group, του επενδυτικού βραχίονα των ΗΑΕ, είναι αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Προεδρίας, καθώς και μέλος της βασιλικής οικογένειας. Ο ετεροθαλής αδελφός του, Χαλίφα, είναι ο ηγέτης της χώρας.

Ο λόρδος ξεκαθάρισε ότι η ακύρωση της συμφωνίας θα ωφελούσε τη σχέση των δύο χωρών. Τα Εμιράτα εισάκουσαν και η Σίτι αποσύρθηκε από την ομάδα της νέας λίγκας πριν καλά καλά συμμετάσχει.

Η δυναμική παρέμβαση της βρετανικής κυβέρνησης φαίνεται πως ξάφνιασε τους ιδιοκτήτες των ομάδων που συμφώνησαν στη δημιουργία της νέας λίγκας.

Με τον Τζόνσον πάντως, συμφώνησε και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο οποίος είναι και πρόεδρος της αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. «Χαίρομαι που εισακούστηκε η φωνή των φιλάθλων. Είναι τώρα σημαντικό να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να διασφαλίσουμε την μελλοντική υγεία του αθλήματος σε όλα τα επίπεδα, και ως πρόεδρος της FA δεσμεύομαι να κάνω αυτό που πρέπει από τη μεριά μου», είπε ο δούκας του Κέιμπριτζ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...