836
|

Τζογαδόρος, «χρωστούσε παντού», ο συνταγματάρχης-ληστής τραπεζών

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2022, 12:04

Τζογαδόρος, «χρωστούσε παντού», ο συνταγματάρχης-ληστής τραπεζών

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2022, 12:04

Πλαστικά μπουκαλάκια τυλιγμένα με μονωτική ταινία, ήταν η υποτιθέμενη χειροβομβίδα με την οποία λήστευε τράπεζες  ο 53χρονος εν ενεργεία συνταγματάρχης που συνελήφθη τη Δευτέρα στη Δάφνη, έπειτα από μία ακόμη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αργυρούπολη.

Οπως διαπιστώθηκε, ο 53χρονος -κατά το παρελθόν- έχει κατηγορηθεί για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης, της απάτης και και της δόλιας αποδοχής υπηρεσιών.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών στις περιοχές της Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου και Ηλιούπολης.

Δέσμιος του τζόγου και με πλήθος οφειλών σε τοκογλύφους μέχρι και στα Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών (απλήρωτους λογαριασμούς και ενοίκια), ο 53χρονος είχε μπλεξίματα με τις πειθαρχικές αρχές του Στρατού. ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε έρευνα στο Ταμείο Αρωγής Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου για εξαργύρωση επιταγής ύψους 12.000 ευρώ σε τράπεζα, τα οποία χρήματα φέρεται να μην αποδόθηκαν στην υπηρεσία.

«Ο συγκεκριμένος αξιωματικός αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα, τα οποία επιδεινώθηκαν περαιτέρω λόγω της εμπλοκής του με τον τζόγο, με αποτέλεσμα να χρωστάει παντού. Όπου υπηρετούσε, έρχονταν διάφοροι στους οποίους χρωστούσε, είτε από ενοίκια κατοικιών, είτε από αυτοκίνητα που επίσης εμφανιζόταν να νοίκιαζε και ζητούσαν τα χρήματά τους. Πολλά ήταν δε και τα τηλέφωνα που έπαιρναν πολίτες, στις μονάδες όπου υπηρετούσε κατά καιρούς και ζητούσαν να τον βρουν και να του μιλήσουν για τα χρήματα που τους χρωστούσε. Το ΓΕΣ ωστόσο, με κατάλληλες ενέργειες εξασφάλισε να μην ζημιωθεί από το συγκεκριμένο στέλεχος», λένε στρατιωτικές πηγές στο protothema.gr.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Aμυνας που επικαλείται το ίδιο μέσο, ο συγκεκριμένος αξιωματικός ενώ θα έπρεπε να είχε φύγει αρκετά νωρίτερα από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, λόγω του νομικού κενού που υπήρχε ως προς τις αποστρατείες των ανώτερων αξιωματικών στο βαθμό του συνταγματάρχη, δεν κατέστη δυνατή η αποπομπή του στο πλαίσιο των τακτικών κρίσεων. Αυτό έγινε εφικτό μόλις το περασμένο καλοκαίρι όταν, αφού άλλαξε το σχετικό νομικό πλαίσιο, το έκτακτο συμβούλιο κρίσεων αποφάσισε την αποστρατεία του.

Ο ίδιος πάντως, επιχείρησε και πάλι να αναβάλει τη διαδικασία αποστρατείας του, ζητώντας την παραμονή του στο Σώμα εκτός των οργανικών θέσεων, αλλά και την παραμονή του στη θέση του σε υπηρεσία Διοικητικής Μέριμνας που έχει έδρα της την Αττική.

Tην ίδια στιγμή, λόγω επίθεσης χάκερ εκκρεμούσε και η έκδοση του ΦΕΚ που αφορούσε την αποστρατεία του, με αποτέλεσμα να παραμένει ακόμη εν ενεργεία.

Οσον αφορά τη δράση του ως ληστής τραπεζών, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ έμπαινε στα καταστήματα φορώντας χειρουργική μάσκα, και προσποιούμενος τον πελάτη, ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με αντικείμενο που παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα, και ακολούθως αφαιρούσε τα χρήματα από το ταμείο.

Στη συνέχεια διέφευγε από τη βοηθητική πόρτα (έξοδο κινδύνου) του καταστήματος.

Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον 53χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, πέντε πλαστικά μπουκαλάκια τυλιγμένα με μονωτική ταινία, τα οποία αποτελούσαν το αντικείμενο που παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα κατά τις ληστείες, πλαστικά γάντια και χειρουργική μάσκα. Επίσης, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της ληστείας.

 

Από την προανακριτική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών στις περιοχές της Νέας Σμύρνης, του Παλαιού Φαλήρου και της Αργυρούπολης.

Σε βάρος του συνταγματάρχη ασκήθηκε ποινική δίωξη για την κατηγορία της ληστείας κατά συρροή.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη σύλληψη του συνταγματάρχη:

Συνελήφθη, χθες (5-12-2022) στην περιοχή της Δάφνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 53χρονος ημεδαπός, για ληστείες κατ’ εξακολούθηση.

Λίγο νωρίτερα είχε μεταβεί με αυτοκίνητο σε Υποκατάστημα Τράπεζας στην Ηλιούπολη, στο οποίο εισήλθε και με την απειλή αντικειμένου που παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα, ακινητοποίησε τον ταμία και αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια εξήλθε του Υποκαταστήματος επιβιβάσθηκε εκ νέου στο αυτοκίνητο και διέφυγε.

Ο 53χρονος, κατόπιν αξιοποίησης ερευνητικών δεδομένων, είχε ταυτοποιηθεί ως δράστης ληστειών σε υποκαταστήματα Τραπεζών, κυρίως στις περιοχές της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του μάλιστα, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, όπου προέβησαν άμεσα σε αναζητήσεις, εντόπισαν τον κατηγορούμενο στη Δάφνη, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στην έδρα της Υπηρεσίας, όπου και συνελήφθη.

Ειδικότερα από τον Οκτώβριο του 2022 διαπιστώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας η δράση του 53χρονου ο οποίος διέπραττε ληστείες σε υποκαταστήματα Τραπεζών, στις προαναφερόμενες περιοχές.

Ως προς τον τρόπο δράσης, εισερχόταν στα καταστήματα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, χρησιμοποιώντας χειρουργική μάσκα, προσποιούμενος τον πελάτη και αφού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με την αντικειμένου που παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα, αφαιρούσε τα χρήματα από το ταμείο. Στη συνέχεια διέφευγε από τη βοηθητική πόρτα (έφοδο κινδύνου) του καταστήματος.

Σε σωματική έρευνα που ενεργήθηκε στον 53χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των -2.500- ευρώ,-5- πλαστικά μπουκαλάκια τυλιγμένα με μονωτική ταινία τα οποία αποτελούσαν το αντικείμενο το οποίο παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα κατά τις ληστείες, πλαστικά γάντια και χειρουργική μάσκα.

Επίσης κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της ληστείας.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας εξιχνιάσθηκαν -3- περιπτώσεις ληστειών σε υποκαταστήματα Τραπεζών στις περιοχές της Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου και Ηλιούπολης.

Επιπλέον ο 53χρονος κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για τα αδικήματα της Πλαστογραφίας, Υπεξαίρεσης, Απάτης και Δόλιας αποδοχής Υπηρεσιών.

Ο κατηγορούμενος, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...