911
| Getty Images / CreativeProtagon

Τζίνα Λολομπρίτζιντα: Στα 95 της υποψήφια στις ιταλικές εκλογές

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2022, 20:35
|Getty Images / CreativeProtagon

Τζίνα Λολομπρίτζιντα: Στα 95 της υποψήφια στις ιταλικές εκλογές

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2022, 20:35

Την υποψηφιότητά της στις επερχόμενες εκλογές της Ιταλίας ανακοίνωσε η 95χρονη πλέον Τζίνα Λολομπρίτζιντα, μία από τις θρυλικότερες παρουσίες του ιταλικού κινηματογράφου, καθώς «έχει βαρεθεί τους διαπληκτισμούς των πολιτικών».

Η Λολομπρίτζιντα, η οποία έκλεισε τα 95 τον Ιούλιο, κατεβαίνει στις εκλογές του Σεπτέμβρη για να γίνει γερουσιαστής με το κόμμα «Κυρίαρχη και Λαϊκή Ιταλία» (ISP), μια νέα ευρωσκεπτικιστική πολιτική συμμαχία κατά του Μάριο Ντράγκι  η οποία αντιτίθενται, μεταξύ άλλων, στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Οπως είπε η ηθοποιός στην Corriere della Seraμ την ενέπνευσε η προσέγγιση της «μη βίας» του Μαχάτμα Γκάντι και το γεγονός ότι ήταν «καλή φίλη» της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της Ινδίας, της Ιντιρα Γκάντι. «Την έβλεπα κάθε φορά που ερχόταν στη Ρώμη. Ηταν μια εξαιρετική γυναίκα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anderson Marçal (@anderson.kombi)

Τον περασμένο μήνα, το λαμπερό αστέρι της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, η οποία έπαιξε σε ταινίες όπως «Η Παναγία των Παρισίων» και «Ο Σολομών και η Βασίλισσα του Σαβά», είχε δηλώσει «αποφασισμένη να παραμείνει δημιουργική» και πως θέλει να χρησιμοποιήσει μέρος αυτής της ενέργειας «για σημαντικά πράγματα», ειδικά για τη χώρα της.

Η τελευταία φορά που η Λολομπρίτζιντα είχε επιχειρήσει να εισέλθει στην πολιτική ήταν το 1999, όταν κατέβηκε στις ευρωεκλογές ως υποψήφια των Δημοκρατικών του Ρομάνο Πρόντι.

Μία πιο πρόσφατη περίπτωση που η ηθοποιός απασχόλησε την επικαιρότητα ήταν τον Ιανουάριο του 2022, όταν το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας έκρινε ότι η Λολομπρίτζιντα έχρηζε δικαστικής προστασίας έναντι των ανθρώπων που λεηλατούσαν την περιουσία της, σύμφωνα με τον Guardian.

Σημειώνεται πως τα κόμματα έχουν προθεσμία έως τις 22 Αυγούστου για να καταθέσουν τις λίστες των υποψηφίων τους. Το εθνικό-συντηρητικό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» εξακολουθεί να εμφανίζεται ως το δημοφιλέστερο κόμμα στη γειτονική χώρα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...