187
O Tζεφ Φλέικ, στο Καπιτώλιο τις ταραγμένες ημέρες της δίκης για την καθαίρεση Τραμπ | REUTERS/Tom Brenner

Τζεφ Φλέικ, ο νέος πρεσβευτής του Μπάιντεν στην Αγκυρα

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2021, 15:56
O Tζεφ Φλέικ, στο Καπιτώλιο τις ταραγμένες ημέρες της δίκης για την καθαίρεση Τραμπ
| REUTERS/Tom Brenner

Τζεφ Φλέικ, ο νέος πρεσβευτής του Μπάιντεν στην Αγκυρα

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2021, 15:56

Ως μήνυμα με πολλές αναγνώσεις, προς το καθεστώς Ερντογάν, αξιολογείται η επιλογή του Τζεφ Φλέικ -ενός «παραδοσιακού» συντηρητικού Ρεπουμπλικανού, πρώην γερουσιαστή στην Αριζόνα- από τον αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, για τη θέση του επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην Τουρκία.

Εκ των σφοδρών επικριτών του Ντόναλντ Τραμπ («παλιόφιλου» του προέδρου Ερντογάν), ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αγκυρα, ήταν όμως μεταξύ των πέντε μελών της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας που είχαν ψηφίσει παλαιότερα κατά της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

 

«Δεδομένης της στρατηγικής σημασίας της σχέσης των ΗΠΑ με την επί μακρόν σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, την Δημοκρατία της Τουρκίας, με τιμά η εμπιστοσύνη του προέδρου Μπάιντεν για αυτή τη θέση», ήταν η δήλωση του Τζεφ Φλέικ, με το που έγινε γνωστή η επιλογή του από τον Τζο Μπάιντεν για τη θέση του επικεφαλής της πρεσβείας στην Αγκυρα.

«Τέλος τα “πολλά – πολλά” όπως είχατε συνηθίσει επί διακυβέρνησης Τραμπ, αλλά κρατάμε ανοικτούς του διαύλους επικοινωνίας, με έναν έμπειρο πολιτικό στη θέση του πρεσβευτή», είναι συνοπτικά το μήνυμα που στέλνει ο αμερικανός πρόεδρος στον τούρκο ομόλογό του με την επιλογή Φλέικ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...