158
Ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης στην παρέμβασή του στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ | ΥοuTube/ΣΚΑΙ

Τζανάκης: Το καλοκαίρι μολύνθηκε με κορονοϊό το 1/3 του πληθυσμού

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2022, 11:25
Ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης στην παρέμβασή του στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ
|ΥοuTube/ΣΚΑΙ

Τζανάκης: Το καλοκαίρι μολύνθηκε με κορονοϊό το 1/3 του πληθυσμού

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2022, 11:25

Αυτή τη στιγμή υπάρχει στη χώρα μας μια «ανοσία της κοινότητας» όσον αφορά τη βαριά νόσο από Covid-19: αυτό υποστήριξε την Παρασκευή ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, προσθέτοντας παράλληλα ότι το επόμενο «κύμα» που αναμένεται το επόμενο διάστημα, δεν θα φέρει σε δυσκολία το σύστημα Υγείας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανάκης προειδοποίησε πως παρότι οι περισσότεροι πολίτες είναι προστατευμένοι έναντι σοβαρής νόσησης, υπάρχουν περί τους 300.000 με 500.000 στη χώρα μας που είναι ευάλωτοι λόγω ηλικίας ή λόγω προβλημάτων υγείας και τους οποίους πρέπει να προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού.

Τα μαθηματικά μοντέλα του καθηγητή δείχνουν ότι εντός του καλοκαιριού, μολύνθηκαν με κορονοϊό περίπου 3 εκατ. πολίτες, «δηλαδή το ένα τρίτο του πληθυσμού της Ελλάδας».

«Από 1η Ιουνίου είχαμε περίπου καταγεγραμμένα 1,1 εκατ. κρούσματα. Σύμφωνα με το μοντέλο μας, αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί σε περίπου 3 εκατ. μολυνθέντες, δηλαδή το ένα τρίτο του πληθυσμού της Ελλάδος μολύνθηκε μέσα στο καλοκαίρι», τόνισε, με μια δόση υπερβολής, ο κ. Τζανάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...