301
Ο Τζακ Ντόρσεϊ σε κατάθεσή του σε επιτροπή του Κογκρέσου μέσω Zoom, τον Νοέμβριο | U.S. Senate Judiciary Committee via REUTERS

Τζακ Ντόρσεϊ: Σωστή αλλά… επικίνδυνη η απόφαση να αποκλείσουμε τον Τραμπ από το Twitter

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2021, 12:29
Ο Τζακ Ντόρσεϊ σε κατάθεσή του σε επιτροπή του Κογκρέσου μέσω Zoom, τον Νοέμβριο
|U.S. Senate Judiciary Committee via REUTERS

Τζακ Ντόρσεϊ: Σωστή αλλά… επικίνδυνη η απόφαση να αποκλείσουμε τον Τραμπ από το Twitter

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2021, 12:29

«Επικίνδυνο προηγούμενο» δημιούργησε η απόφαση του Twitter και των υπόλοιπων μέσων κοινωνικής δικτύωσης να απαγορέψουν τη χρήση τους από τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον ιδρυτή της πλατφόρμας, Τζακ Ντόρσεϊ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Twitter πρόσθεσε ότι η απόφαση ήταν η σωστή μεν, αλλά είναι «αποτυχία από μέρους μας να κάνουμε υγιή συζήτηση», όπως ανέφερε σε σειρά από αναρτήσεις του.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν γιορτάζει τον αποκλεισμό του Τραμπ από την πλατφόρμα του ούτε είναι περήφανος για αυτήν.

Τέτοιες πράξεις «μας διχάζουν. Περιορίζουν τη δυνατότητα να εξηγήσεις, να μετανιώσεις, να μάθεις. Και δημιουργούν προηγούμενο που μου μοιάζει επικίνδυνο», όσον αφορά «την εξουσία ενός ατόμου ή μιας επιχείρησης ως μέρος του παγκόσμιου δημόσιου διαλόγου», έγραψε ο Ντόρσεϊ.

Ο Τραμπ έχει αποκλειστεί από τις πλατφόρμες των Facebook, Instagram, Snapchat, Twitch και, από την Τρίτη, από το YouTube για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Ο Ντόρσεϊ σημείωσε ότι η ισορροπία δύναμης τηρείται, όσο «ο κόσμος μπορεί απλά να πάει σε κάποια άλλη πλατφόρμα, εάν δεν τον βρίσκουν σύμφωνο οι κανόνες μας και η επιβολή τους».

Ομως, αυτή η δυνατότητα «αμφισβητήθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν αρκετοί πάροχοι βασικών υπηρεσιών στο Διαδίκτυο αποφάσισαν να μην φιλοξενούν πλέον αυτό που έβρισκαν επικίνδυνο».

«Δεν πιστεύω ότι ήταν κάτι συντονισμένο. Πιο πιθανό: οι εταιρείες κατέληξαν στα δικά τους συμπεράσματα ή ενθαρρύνθηκαν από τις ενέργειες των άλλων».

Ο Ντόρσεϊ πρόσθεσε ότι τα μέτρα που πήραν τα social media ενδέχεται μακροπρόθεσμα να καταστρέψουν την «ευγενή υπόθεση», τα «ιδανικά του ανοικτού Διαδικτύου».

«Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι αυτή είναι μία εποχή μεγάλης αβεβαιότητας και αγώνα για τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ο στόχος μας τώρα είναι να μειώσουμε τον κίνδυνο όσο μπορούμε και να βεβαιωθούμε ότι όλοι προσπαθούμε για το κοινό καλό και μία πιο ειρηνική συνύπαρξη στη Γη», κατέληξε ο ιδρυτής του Twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...