365
Η 18χρονη Τυνήσια σε θαλασσινή πόζα της, απολαμβάνοντας τα χάδια του ήλιου | Instagram

Τυνήσια influencer σε ρόλο… παράνομης μετανάστριας

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2021, 18:10
Η 18χρονη Τυνήσια σε θαλασσινή πόζα της, απολαμβάνοντας τα χάδια του ήλιου
|Instagram

Τυνήσια influencer σε ρόλο… παράνομης μετανάστριας

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2021, 18:10

Περίεργη ιστορία, προερχόμενη από τα σόσιαλ μίντια, εμφανίστηκε στα ιταλικά Μέσα και αφορά νεαρή Τυνήσια η οποία εισήλθε παρανόμως στην Ιταλία επιβαίνουσα σε ψαρόβαρκα λαθρομεταναστών. Το θέμα απασχολεί και την πατρίδα της, αφού η κοπέλα, μέσω βίντεο τα οποία έχει αναρτήσει στο web, καταγγέλλει τις «δύσκολες κοινωνικές συνθήκες» που επικρατούν στη μουσουλμανική βορειοαφρικανική χώρα.

Η Corriera della Sera έγραψε ότι τον Οκτώβριο στις ιταλικές ακτές κατέφθασαν 1.470 παράνομοι μετανάστες από την Τυνησία, ανάμεσά τους 296 ανήλικοι και 62 μη συνοδευόμενα παιδιά. Οι «σκληρές οικονομικές συνθήκες» και η «πολιτική κρίση» ώθησαν τους νεολαίους στη φυγή, προσέθεσε, προβάλλοντας τις σχετικές αιτιάσεις μίας ΜΚΟ.

Από αυτό το πλήθος των Αράβων ξεχώρισε η περίπτωση της παραπάνω 18χρονης Τυνήσιας, κατοίκου Σφαξ, ονόματι Σαμπέε αλ-Σαΐντι, η οποία τυγχάνει σταρ του Instagram και του Tik Tok, με 280.000 followers. Σε αυτούς και εξήγησε την περιπέτειά της.

Καρέ από το βίντεο της Τυνήσιας που ανέβηκε στην ψαρόβαρκα και έπαιξε την παράνομη μετανάστρια, κατορθώνοντας μάλιστα να αποβιβαστεί στη Λαμπεντούζα

Το παράνομο πέρασμα της Σαΐντι από την Αφρική στην Ευρώπη με το καρυδότσουφλο απαθανατίστηκε από την ίδια σε βίντεο στα οποία εικονίζεται όχι σαν τυπική παράνομη μετανάστρια («μωρομάνα», με ισλαμική γυναικεία αμφίεση, φτωχή και ατημέλητη), αλλά περίπου σαν… τουρίστρια (φορούσε δυτικά ρούχα, ήταν καλλωπισμένη και με βαμμένα νύχια, κ.λπ.).

Η influencer, που συνταξίδεψε με κανονικούς παράνομους μετανάστες, δημοσιοποίησε ένα βίντεο και ποζάτες φωτογραφίες της από τη βάρκα, υλικό στο οποίο δείχνει χαμογελαστή. Ο θόρυβος που προκλήθηκε, και στην Ιταλία και στην Τυνησία, την ανάγκασε να αναρτήσει και ένα δεύτερο βίντεο. Το έκανε αφ’ ότου «ξεμπαρκάρισε» στη Λαμπεντούζα, για να δηλώσει ότι, τελικά, δεν ενθαρρύνει τους νέους να μεταναστεύσουν παρανόμως στην Ευρώπη.

Το διήμερο ταξίδι της στη Μεσόγειο, πάντως, φαίνεται να τη σόκαρε: περιέγραψε –στο βίντεο πάντα- την εμπειρία της ως «τρομερή» και είπε ότι ένιωσε να είναι «πολύ κοντά στον θάνατο».

Αν γύρευε εξεζητημένη δημοσιότητα, μάλλον τα κατάφερε: το θέμα της θα συνεχίσει να απασχολεί τους Ιταλούς, οι οποίοι στα σόσιαλ μίντια δεν πείθονται από τις εξηγήσεις της και αναρωτιούνται αν η νεαρή έκανε «απλώς» ένα σόου για το κοινό της στο web ή ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι η διά θαλάσσης λαθρομετανάστευση στην Ιταλία επιτυγχάνεται, έστω και με κινδύνους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...