247
|

Tσιτσιπάς για σίριαλ Τζόκοβιτς: «Φαίνεται πως δεν παίζουν όλοι σύμφωνα με τους κανόνες»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2022, 09:45

Tσιτσιπάς για σίριαλ Τζόκοβιτς: «Φαίνεται πως δεν παίζουν όλοι σύμφωνα με τους κανόνες»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2022, 09:45

Για το σίριαλ Tζοκοβιτς –όπως εξελίσσεται το θέμα της συμμετοχής του σέρβου τενίστα στο αυστραλιανό Οpen– ρωτήθηκε σε συνέντευξή του ο έλληνας πρωταθλητής Στέφανος Τσιτσιπάς, με το πρώτο του σχόλιο να είναι ότι ουδείς μπορεί να παίζει με τους κανόνες που έχουν τεθεί.

«Δεν πέρασε από το μυαλό κανενός να εμφανιστώ ανεμβολίαστος. Χρειάζεται τόλμη να διακινδυνεύσεις ένα grand slam, φαίνεται όμως πως δεν παίζουν όλοι (σύμφωνα) με τους κανόνες του αυστραλιανού Open ή των κυβερνήσεων.

»Ενα μικρό ποσοστό επιλέγει τον δικό του δρόμο, κάνοντας την πλειοψηφία να φαίνεται σαν να είναι ανόητοι ή κάτι τέτοιο», ανέφερε ο Τσιτσιπάς, αν και όπως σημείωσε, κατά τη γνώμη του, ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέγει τι θα κάνει με το σώμα του, ακόμη και αν αυτό είναι κάτι που ορισμένοι το αντιμετωπίζουν ως ασέβεια προς τους άλλους ανθρώπους.

«Είναι πολύ σημαντικό το σώμα σου, είναι το μηχάνημά σου, αν νιώθεις ότι δεν είσαι ασφαλής, πρέπει να το προστατεύσεις και πρέπει να επιλέγεις με αυτό σαν γνώμονα», συμπλήρωσε ο έλληνας τενίστας που στον πρώτο γύρο του Οpen της Αυστραλίας καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του σουηδού Μίκαελ Ιμερ από τη Σουηδία (Νο 82 της παγκόσμιας κατάταξης).

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συμμετείχε κανονικά στην κλήρωση εν αναμονή της απόφασης του αυστραλού υπουργού Μετανάστευσης, Αλεξ Χοκ, για την απέλασή του ή μη.

Το Australian Open διεξάγεται από 17 έως 30 Ιανουαρίου.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Τσιτσιπά στη Μελβούρνη:

1ος γύρος: Μίκαελ Ιμερ
2ος γύρος: Αλμπερτ Ράμος-Βινόλας
3ος γύρος: 26-Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ
4ος γύρος: 15-Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκουτ
Προημιτελικά: 9-Ρουντ ή 11-Σίνερ ή Μάρεϊ
Ημιτελικά: 2-Ντανίλ Μεντβέντεφ
Τελικός: 1-Νόβακ Τζόκοβιτς

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...