168
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των σιδηροδρομικών, στην Κουμουνδούρου | INTIMEnews

Tσίπρας: Το «όλοι μαζί φταίμε» μου θυμίζει το «όλοι μαζί τα φάγαμε»

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2023, 12:37
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των σιδηροδρομικών, στην Κουμουνδούρου
|INTIMEnews

Tσίπρας: Το «όλοι μαζί φταίμε» μου θυμίζει το «όλοι μαζί τα φάγαμε»

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2023, 12:37

Με τη θρυλική πια φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε» παραλλήλισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το «όλοι φταίμε» του Πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, για να μιλήσει για απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Υποδεχόμενος στην Κουμουνδούρου τους εκπροσώπους των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «αυτή η τραγωδία δεν έπρεπε να γίνει και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία», αφού όπως τους είπε, «τα τελευταία δύο χρόνια προειδοποιούσατε επίμονα, είτε με τις απεργιακές σας κινητοποιήσεις είτε με τα εξώδικα που στείλατε στην πολιτική ηγεσία».

«Η τραγωδία», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν είναι ένα ζήτημα κομματικής αντιπαράθεσης, είναι ζήτημα συλλογικής αντιπαράθεσης, όλης της κοινωνίας απέναντι σε όσους θα επιχειρήσουν να κρύψουν την αλήθεια».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε, «η αποποίηση της ευθύνης, η διάχυση της ευθύνης, οι συμψηφισμοί, είναι απόπειρα συγκάλυψης», και κάνοντας λόγο για «ένα εκκρεμές αποποίησης της ευθύνης, από την ατομική στη συλλογική», κατέληξε λέγοντας:

«Αυτό που ακούσαμε χθες, ότι “όλοι μαζί φταίμε”, εμένα μου θυμίζει το “όλοι μαζί τα φάγαμε”».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...