243
Ο Αλέξης Τσίπρας σε φωτογραφία από την τελευταία του περιοδεία στην Καβάλα | INTIMEnews

Τσίπρας: Θυμωμένος ο Μητσοτάκης με τις αδικίες που ο ίδιος δημιούργησε

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2022, 12:53
Ο Αλέξης Τσίπρας σε φωτογραφία από την τελευταία του περιοδεία στην Καβάλα
|INTIMEnews

Τσίπρας: Θυμωμένος ο Μητσοτάκης με τις αδικίες που ο ίδιος δημιούργησε

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2022, 12:53

Για ομολογία Μητσοτάκη ότι η κρίση της ακρίβειας ξεκίνησε τρεις μήνες πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του για τα μέτρα «ξεφουσκώματος» των  λογαριασμών ρεύματος που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Και παραλείποντας εσκεμμένα τη λέξη «έως» για τα 600 των αναδρομικών (σ.σ. «Το όριο της έκτακτης αυτής αποζημίωσης θα είναι τα 600 ευρώ και θα αφορά όλους τους συμπολίτες μας με ετήσιο εισόδημα έως και 45.000 ευρώ», είχε πει επί λέξει [εδώ] ο Πρωθυπουργός), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί την «απλούστευση» αυτή για να καταγγείλει την «πολιτική απάτη» που όπως υποστηρίζει, θα αποκαλυφθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

«Ο κ. Μητσοτάκης», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας, «εμφανίστηκε χθες πολύ θυμωμένος με τις αδικίες που ο ίδιος δημιούργησε. Αποφάσισε ξαφνικά να πολεμήσει την ακρίβεια που δήθεν έφερε ο πόλεμος. Αλλά προσδιόρισε την έναρξή της από αρχές Δεκέμβρη, δηλαδή τρεις μήνες πριν ο πόλεμος ξεκινήσει. Ομολογεί από μόνος του».

«Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε χθες  €600 αναδρομικά σε κάθε καταναλωτή. Μόνο που σήμερα κοστολογεί το μέτρο στα 280 εκατ. ευρώ για 4,2 εκατ. καταναλωτές. Οποιος κάνει τη διαίρεση καταλαβαίνει το μέγεθος της πολιτικής απάτης που θα αποκαλυφθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς», είναι ο υπολογισμός με τον οποίο κλείνει το σχόλιό του για τη δέσμη παρεμβάσεων της κυβέρνησης στο θέμα των λογαριασμών ρεύματος, με τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση να του υπενθυμίζουν τη λεπτομέρεια του «έως 600 ευρώ» που, όπως είναι επόμενο, ανατρέπει τον συλλογισμό του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...