702
Ο Τσίπρας στο στούντιο του ραδιοσταθμού του Sport24: «Πονεμένη ιστορία το γήπεδο του Παναθηναϊκού» | Twitter/PrimeministerGr

Ο Τσίπρας για τον «τελικό» των εκλογών, τη Λίβερπουλ και τον Βοτανικό

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2019, 22:33
Ο Τσίπρας στο στούντιο του ραδιοσταθμού του Sport24: «Πονεμένη ιστορία το γήπεδο του Παναθηναϊκού»
|Twitter/PrimeministerGr

Ο Τσίπρας για τον «τελικό» των εκλογών, τη Λίβερπουλ και τον Βοτανικό

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2019, 22:33

Επειδή συχνά κατηγορούμε τους πολιτικούς για «ποδοσφαιροποίηση» της πολιτικής ο Αλέξης Τσίπρας είπε να δώσει μια αθλητική συνέντευξη το βράδυ της Τετάρτης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport24». Δεν ήταν κάτι πρωτότυπο επικοινωνιακά –στον ίδιο ραδιοσταθμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει συνέντευξη πριν από έναν μήνα (εδώ). Σε κάθε περίπτωση όμως ήταν μια ευκαιρία για τον Πρωθυπουργό να μιλήσει για μπάλα, για Δομάζο, για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό αλλά και για τη Λίβερπουλ.

Αν έχει κάποια πολιτική σημασία, ο κ. Τσίπρας στη νυχτερινή συνέντευξή του προσπέρασε ως λάθος τον παραλληλισμό που κάνουν πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτον απ’ όλους τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, ότι οι εθνικές εκλογές θα είναι σαν τη ρεβάνς του ημιτελικού του Champions League Λίβερπουλ – Μπαρτσελόνα.

«Είναι λάθος ο παραλληλισμός ότι πρέπει να κάνουμε ανατροπή ανάλογη με αυτή που έκανε η Λίβερπουλ με την Μπαρτσελόνα. Δεν είναι επαναληπτικός αγώνας οι εκλογές της 7ης Ιουλίου», τόνισε, λέγοντας ότι οι κάλπες θα είναι τελικός.

Το εντυπωσιακό –και ένα δείγμα του πώς αλλάζουν πλέον οι απόψεις και οι εκτιμήσεις του μέσα σε λίγες ώρες– είναι ότι νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έφερνε ως παράδειγμα, σε συνέντευξή του στο Open, ακριβώς το παράδειγμα της Λίβερπουλ για να υποστηρίξει ότι το ματς «γυρίζει»…

«Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν η Μπαρτσελόνα κέρδισε 3–0 τη Λίβερπουλ είπαμε ότι τελείωσε. Έβαλε και μια γκολάρα ο Μέσι, απίστευτη. Είπαμε τώρα τελείωσε, όμως έβαλε τέσσερα γκολ η Λίβερπουλ και το γύρισε! Στο ποδόσφαιρο και την πολιτική και στη ζωή ανατροπές υπάρχουν, με την προϋπόθεση να το πιστέψουμε», είχε πει.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό παραγωγό  Βαγγέλη Πρωτόπαπα –πιο γνωστό ως «Τσάρλυ»–, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «ήταν σαν να παίξαμε έναν αγώνα Ευρωλίγκα και τώρα πάμε να παίξουμε τελικό πρωταθλήματος. Φυσικά δημιουργείται μία ψυχολογία. Ωστόσο το έχω ξαναπεί ότι οι κάλπες θα είναι άδειες και θα γεμίσουν την Κυριακή 7 Ιουλίου. Ο αγώνας ξεκινάει από την αρχή. Είναι μάχη, έχει δυσκολίες, αλλά έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και αυτό θα φανεί στην κάλπη. Είναι άλλος αγώνας. Δεχόμαστε ότι είμαστε αουτσάιντερ, αλλά ακριβώς επειδή είναι άλλος αγώνας, επειδή πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων δεν πήγαν να ψηφίσουν ή ψήφισαν κάποιο μικρότερο κόμμα το αποτέλεσμα είναι ανοικτό»

Παραδέχθηκε πάντως ότι η ψυχολογία είναι αρνητική και δεν βοηθά…

Κατά τα άλλα είπε ότι παρακολουθεί πολύ τον Αντετοκούνμπο ο οποίος είναι ένα χρήσιμο παράδειγμα για την καταπολέμηση του ρατσισμού και σημείωσε ότι πλέον αναγκάζεται να παρακολουθεί και τον Τσιτσιπά ο οποίος κάνει σπουδαία πορεία και μπορεί να φέρει μεγάλες χαρές στη χώρα…

Δήλωσε φαν της Λίβερπουλ από την εποχή που αγωνιζόταν ο Γκρόμπελαρ, ο Νταλγκλίς και ο Ιαν Ρας, ενώ για το δίδυμο Μέσι ή Ρονάλντο ψήφισε τον Αργεντίνο, λέγοντας ότι παίζει περισσότερο με το μυαλό.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε πάντως η τοποθέτησή του για το ελληνικό πρωτάθλημα. Είπε ότι ο ίδιος πρότεινε στον Γιώργο Βασιλειάδη τη μείωση των ομάδων στη Super League, γιατί όπως εξήγησε με το σύστημα που ίσχυε, εκτός από τους πρώτους και τους τελευταίους όλοι οι υπόλοιποι «πουλούσαν» παιχνίδια!

Για την προοπτική κατασκευής νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, ο κ. Τσίπρας είπε:

«Πιάνεις μία πονεμένη ιστορία. Η στάση και η θέση μου ως Πρωθυπουργός είναι όλες οι ομάδες να αποκτήσουν γήπεδο. Η ΑΕΚ προχώρησε, ο ΠΑΟΚ είναι κοντά στη νέα Τούμπα. Με τον Παναθηναϊκό ήμουν εγώ αυτός που τους κάλεσε να βρεθεί μία λύση. Ο Βοτανικός είναι ένα έτοιμο πρότζεκτ με γήπεδο μέχρι 35.000 θέσεων. Πριν από δύο χρόνια έφερα στο προσκήνιο το Γουδί. Φώναξα την ΠΑΕ, φώναξα τον Ερασιτέχνη, αλλά κανείς δεν ενδιαφερόταν. Ο Αλαφούζος δεν ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό. Ενδιαφέρεται για την πολιτική. Φώναξα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος πονάει τον Παναθηναϊκό. Εκείνος είχε ως προτεραιότητα το Athens Alive. Ηταν όμως ένα πρότζεκτ που θα ήθελε χρόνο. Τώρα βλέπω ότι υπάρχει ξανά η σκέψη για τον Βοτανικό, και θεωρώ ότι δεν είναι λάθος. Μπορεί εύκολα ο Παναθηναϊκός να φτιάξει γήπεδο στον Βοτανικό. Η τράπεζα προφανώς και θέλει να προχωρήσει η συγκεκριμένη υπόθεση. Νομίζω ότι εάν ο Ερασιτέχνης ενδιαφέρεται και μπορεί να πείσει και την ΠΑΕ είναι μία λύση».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε και για τους δεσμούς του με τον Παναθηναϊκό:

«Επαιξα μπάλα σαν παιδί στις αλάνες που έπαιζε ο Δομάζος κι έκανε προπονήσεις η Άμυνα Αμπελοκήπων. Το πρώτο ματς που είδα ήταν το Παναθηναϊκός-Πανιώνιος. Ήμουν επτά ετών και δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...