296
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου στο Φόρουμ των Δελφών |  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ ΧΑΡΗΣ

Τσίπρας στο Φόρουμ των Δελφών: Αν λείπουν 5-10 βουλευτές να βάλουν πλάτη Κουτσούμπας – Βαρουφάκης

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2023, 14:59
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου στο Φόρουμ των Δελφών
| ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ ΧΑΡΗΣ

Τσίπρας στο Φόρουμ των Δελφών: Αν λείπουν 5-10 βουλευτές να βάλουν πλάτη Κουτσούμπας – Βαρουφάκης

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2023, 14:59

Aφού είπε (στη  συνέντευξή του στη youtuber ZoePre) ότι προτιμά να είναι ο εαυτός του και όχι ο επικοινωνιολόγος του, υπεραμυνόμενος παράλληλα της πολιτικής του και όσων έκανε εν γένει το 2015, όταν είχε στα χέρια του τα ηνία της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας – από το πιο επίσημο βήμα του Φόρουμ των Δελφών- απευθύνθηκε εκ νέου στα κόμματα της ελάσσονος, σήμερα, αντιπολίτευσης, για να ζητήσει ένα… χέρι βοήθειας την επομένη της κάλπης της απλής αναλογικής -έστω και αν αυτό έχει τη μορφή κυβέρνησης ανοχής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να επισημάνει ότι η απλή αναλογική δεν έχει μόνο οφέλη, αλλά και υποχρεώσεις και ευθύνες, και  απευθυνόμενος στο πλαίσιο αυτό προς το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25, ήταν ολίγον απλοϊκός – και συνάμα σαφής- στον συλλογισμό του:

Αν υπολείπονται 5-10 βουλευτές για να έχουμε την πλειοψηφία που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε μπροστά σε ένα σχέδιο προοδευτικής σύγκλισης, πρέπει να πάρουν την ευθύνη αν θα στηρίξουν αυτήν την κυβέρνηση ή θα ανοίξουν το δρόμο στον κ. Μητσοτάκη με απανωτές εκλογές, να επανέλθει και να συνεχίσει αυτά που έκανε εδώ και τέσσερα χρόνια, είπε πετώντας το μπαλάκι στους κ.κ. Κουτσούμπα και Βαρουφάκη.

Οσο για τις δηλώσεις του γραμματέα (όπως και του εκπροσώπου)του ΜέΡΑ25 για τις… «Δήμητρες» και το κλείσιμο των τραπεζών (που χάλασαν -μάλλον οριστικά- το αφήγημα περί κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας), ο κ. Τσίπρας αρκέστηκε να πεί ότι «ο  κ. Βαρουφάκης ανοίγει ένα θέμα που δεν απασχολεί την ελληνική κοινωνία, δεν αφορά την πραγματικότητα», αλλά «τις δικές του εμμονές».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ ΧΑΡΗΣ

«Αυτές -επανέλαβε- δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, ούτε καν συζήτησης»,  όπως άλλωστε – υπενθύμισε- έγινε και το 2015 και για αυτό και αποχώρησε ο κ. Βαρουφάκης από την κυβέρνηση της Πρώτης Φοράς Αριστερά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...